Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Depistat de politisti in timp ce transporta cu un autocamion deseuri feroase.

Tanarul din Beclean, retinut pentru 24 de ore pentru savarsirea mai multor abateri la regimul rutier, a fost arestat preventiv. La data de 11 noiembrie a.c., judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Beclean a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile a tanarului, in varsta de 25 de ani, din Beclean, pentru savarsirea infractiunilor de: "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat", "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere", "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", "Parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia" si "Vatamare corporala din culpa".

         Acesta a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita Nasaud.

 

 

       Arest la domiciliu si control judiciar, masurile dispuse fata de cele cinci persoane retinute pentru 24 de ore intr-un dosar penal instrumentat de politistii de investigare a fraudelor

         La data de 11 noiembrie a.c., cele cinci persoane retinute pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunilor de: "Constituire a unui grup infractional organizat", "Folosire, cu rea-credinta, de bunul sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect", "Evaziune fiscala", "Fals in inscrisuri sub semnatura privata " si "Spalare a banilor" au fost prezentate Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud cu propunere de arestare preventiva.

          Fata de doua femei, in varsta de 51 de ani si 53 de ani, ambele din municipiul Bistrita,  a fost dispusa luarea masurii arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, iar fata de alte doua femei, de 36 de ani si 42 de ani, din comuna Teaca si municipiul Bistrita, respectiv un bistritean, in varsta de 36 de ani, instanta a dispus masura controlului judiciar.

Va reamintim faptul ca in perioada octombrie 2009 - noiembrie 2010, in intelegere prealabila, acestia au constituit un grup infractional organizat, desfasurand o activitate infractionala complexa ce a avut drept scop neplata obligatiilor fiscale catre bugetul statului si obtinerea de resurse financiare sau alte bunuri prin savarsirea unor infractiuni si prin disimularea adevaratei proveniente a banilor sau a bunurilor, prin activitatea desfasurata cauzand un prejudiciu total in valoare de 240.985 de lei,  TVA si impozit pe profit, si 580.800 de lei, din spalare de bani.

 

 

 Depistat de politisti in timp ce transporta cu un autocamion deseuri feroase

            La data de 11 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au oprit in trafic, pe raza municipiului Bistrita, un tanar, in varsta de 33 de ani, municipiul Galati, in timp ce conducea un autocamion care tracta o semiremorca si care transporta deseuri feroase.

          Din verificarile efectuate s-a constatat ca marfa, pentru care nu a fost intocmit borderou de achizitie, apartine unei societati comerciale din Brasov, avand ca obiect de activitate colectarea si valorificarea deseurilor feroase si neferoase.

          Fata de societatea respectiva a fost luata masura sanctionarii contraventionale, cu amenda in valoare de 10.000 de lei, confiscarea celor 24.920 de kg deseuri feroase si masura complementara a anularii autorizatiei de colectare.            

 

 

             Conducea un autoturism fara sa posede permis de conducere

               La data de 11 noiembrie a.c, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat la intersectia DJ 151 cu DJ 172 E, pe raza localitatii Lechinta, un bistritean, in varsta de 55 de ani, in timp ce conducea un autoturism, ce tracta o remorca, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

             Cercetarile sunt continuate fata de conducatorul autovehiculului sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara permis de coducere".

 

 

    Material lemnos, confiscat de politisti

     La data de 11 noiembrie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Nimigea au desfasurat o actiune pe raza de competenta, pe linia prevenirii si descoperirii delictelor silvice, in urma careia au depistat in trafic pe DJ 172, in localitatea Mocod, un barbat, in varsta de 49 de ani, din localitate, care transporta cu un tractor agricol 2,5 mc material lemnos, in valoare de 257 de lei, fara a detine documente legale de provenienta.

   Barbatul a fost sanctionat contraventional, cu amenda in valoare  de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii si a fost predat in custodia Ocolului Silvic Somes-Tibles-Nasaud.       

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.    

 

0 comentarii3129 vizualizări12 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0