Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 17 Aprilie 2024 - 14587
PREVENIREA- PARTE IMPORTANTA A MESERIEI DE POLITIST

In perioada 18-21 noiembrie a.c., Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a fost implicat in cadrul activitatilor desfasurate de scolile din judet in proiectul "Ziua stafetei- acum decid eu". Astfel, elevi ai Scolii Generale Nr. 1, Liceului Tehnologic si de Servicii, Colegiului National "Andrei Muresanu" si ai Scolii Generale Poienile Zagrei, precum si cei din cadrul Fundatiei "Inocenti" au avut ocazia sa afle lucruri interesante despre meseria de politist, in general, si despre cum se desfasoara munca de prevenire, in mod special.

          Acestia au fost informati de catre politistii Serviciului de Resurse Umane despre conditiile de admitere in scolile Ministerului Afacerilor Interne, despre structura si organizarea Inspectoratului de Politie Bistrita Nasaud si atributiile diverselor structuri.

           Pentru ca  munca de informare- prevenire este o componenta importanta a meseriei de politist, copiii au avut ocazia sa participe la activitati specifice, desfasurate de politistii de prevenire, politie rutiera si proximitate cu sprijinul elevilor voluntari ai politiei bistritene, si sa puna intrebari cu privire la tema abordata.

          Acestia au inteles ca informarea si prevenirea sunt modalitati eficiente de reducere a riscului infractional si victimal, cu precadere in randul copiilor si al adolescentilor, sustinand principiul "un om informat este un om salvat".

          Elevii s-au implicat activ, prin prezentarea unor recomandari preventive, adresate colegilor lor, din perspectiva proprie si personalizandu-si mesajele, iar la final o parte din elevii implicati in proiect si-au exprimat dorinta ca pe viitor sa imbratiseze meseria de politist.

              Proiectul "Ziua stafetei- acum decid eu" este organizat de Institutul Roman pentru Pace PATRIR si fundatia Terre des Hommes, scopul acestuia fiind acela de a implica copiii in experiente concrete legate de anumite profesii, experiente care sa ii ajute in alegerea studiilor si orientarea profesionala viitoare.

 

0 comentarii2807 vizualizări25 noiembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0