Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Doua persoane au fost ranite. Prinsi in flagrant de catre politisti.

Actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, desfasurate pe raza municipiului Bistrita si a orasului Beclean.In perioada 9-10 decembrie a.c., politistii structurilor de ordine publica si investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, impreuna cu inspectori ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune in sistem integrat, pe raza municipiului Bistrita si a orasului Beclean, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

                   In urma acestei activitati au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, in valoare de 16.100 lei si au fost ridicati in vederea confiscarii 593 de lei, reprezentand contravaloarea unor fructe si preparate din carne, comercializate fara a se intocmi documente fiscale, conform prevederilor legale.

               Totodata, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor bauturi spirtoase, vin si articole de imbracaminte, in valoare de 507,5 lei.

                

 

            Doua persoane au fost ranite usor in urma unui accident de circulatie produs pe raza municipiului Bistrita

              La data de 10 decembrie a.c., o tanara, in varsta de 28 de ani, din municipiul Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, intr-o intersectie nu a acordat prioritate de trecere si a intrat in coliziune cu un autovehicul, condus de catre un tanar, de 19 ani, din localitatea Dumitra, care circula regulamentar.

            In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala usoara a unei femei, in varsta de 39 de ani, din Dumitra, pasagera in autoturismul condus de catre tanarul care circula regulamentar si a unui alt tanar, in varsta de 20 de ani, din comuna Galatii Bistritei, pasager in autovehiculul condus de catre bistriteanca care a provocat accidentul de circulatie.

           Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

           Prinsi in flagrant de catre politisti in timp ce sustrageau cablu telefonic

            La data de 11 decembrie a.c., politisti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au prins in flagrant, pe DC 33, intre localitatile Sintereag-Taure, un barbat, in varsta de 27 de ani, din comuna Romuli si un minor, de 17 ani, din localitatea Nimigea,in timp ce sustrageau cablu de la o societate comerciala de telefonie, cauzand un prejudiciu in valoare de 1.300 de lei, care a fost recuperat in totalitate.

           Fata de cei doi tineri sunt continuate cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

 

 

         Cercetati de politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de furt

           La data de 10 decembrie a.c., in urma verificarilor efectuate, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat un tanar, in varsta de 24 de ani, din localitatea Cozma, judetul Mures, banuit ca in noaptea de 12/13 octombrie 2014 ar fi sustras aparatura electronica dintr-un autoturism parcat pe raza localitatii Silivasu de Campie, apartinand unui barbat, in varsta de 43 de ani, din aceeasi localitate.

         La aceeasi data, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita au depistat pe raza municipiului, un barbat, in varsta de 39 de ani, din Bistrita, in timp ce incerca sa introduca intr-un autoturism materiale de constructie, pentru care nu a putut face dovada provenientei.

          In urma verificarilor efectuate de politisti s-a stabilit faptul ca materialele de constructie au fost sustrase de pe o strada din municipiu, unde se efectueaza lucrari de reabilitare termica.

          Prejudiciul cauzat, in valoare de 150 de lei a fost recuperat si restituit persoanei vatamate.

          Fata de cei doi barbati cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor  de furt calificat respectiv furt.

 

 

          Depistata de politisti in timp ce conducea un  autoturism neinmatriculat pe raza localitatii Bistrita Bargaului

           La data de 10 decembrie a.c., politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat pe DJ 173A, pe  raza localitatii Bistrita Bargaului, o tanara, in varsta de 33 de ani, din municipiul Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe care erau aplicate placute cu numere de inmatriculare provizorii expirate.

             In cauza s-a intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

 

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii

               La data de 11 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in executare mandatul de executare a pedepsei inchisorii emis de Tribunalul Bistrita-Nasaud impotriva unui tanar, in varsta de 28 de ani, din localitatea Tarlisua, condamnat la 1 an si 10 luni inchisoare pentru comiterea infractiunilor de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si " Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice".

             Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

                 Tanar cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "Uz de fals".

                  La data de 11 decembrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, in timp ce efectuau serviciul de supraveghere si control al traficului rutier pe DJ 172, pe raza localitatii Zagra, au depistat un autoturism, condus de catre un tanar, in varsta de 28 de ani, din localitate, care a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritati straine.

              In urma verificarilor efectuate de politisti s-a stabilit faptul ca tanarul nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule eliberat de autoritati straine sau romane.

             Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "Uzul de fals".

 

 

            Depistat de politisti in timp ce transporta cu o autoutilitara material lemnos, fara a detine documente legale

              La data de 11 decembrie a.c., politistii sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat pe DJ 172, pe raza localitatii Cociu, un tanar, in varsta de 30 de ani, din localitatea Moisei, judetul Maramures, in timp ce transporta cu o autoutilitara 1,5 mc de material lemnos, fara a detine documente legale de insotire a marfii.

           Tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei, iar cei 1.5 mc de material lemnos, in valoare de 600 de lei au fost ridicati in vederea confiscarii.

 

 

            Doua persoane au fost ranite usor in urma unui accident de circulatie produs pe raza municipiului Bistrita

              La data de 11 decembrie a.c., un barbat, in varsta de 42 de ani, din comuna Sieu Magherus, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, intr-o intersectie  cu sens giratoriu,  nu a acordat prioritate de trecere si a colizionat o autoutilitara, condusa de catre un tanar de 29 de ani, din localitatea Mariselu, care circula regulamentar.

            In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala usoara a unui barbat, pasager in autoturism.

           Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

         Politistii au identificat trei tineri, banuiti ca ar fi sustras cablu de telefonie

            La data de 11 decembrie a.c., in urma verificarilor efectuate de catre politistii Postului de Politie Nimigea impreuna cu cei din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, au fost identificati 3 tineri, cu varste cuprinse intre 17 si  21 de ani, toti din localitatea Nimigea, banuiti ca in noaptea de 28 aprilie 2014 ar fi sustras cablu din reteaua ce apartine unei societati comerciale de telefonie, de pe raza comunei Nimigea, cauzand un prejudiciu de 3.400 de lei.

          Cei trei tineri sunt cercetati in continuare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat

 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2744 vizualizări11 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0