Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA.

Incepe cea de-a cincea editie a "Sarbatorilor de iarna in siguranta", o campanie derulata la nivel judetean, de Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. In perioada 15-23 decembrie a.c. se va derula, la nivel judetean, cea de-a cincea editie a evenimentului "Sarbatori de iarna in siguranta", in cadrul caruia vor fi abordate cinci paliere de interes institutional: furturile din locuinte si din autoturisme, infractiunile comise cu violenta, victimizarea pe linie rutiera, furturile din buzunare, genti si talhariile, precum si furturile din societati comerciale.

            Politistii din structurile de ordine publica, prevenire a criminalitatii si  rutiera, ajutati de tineri, vor veni in intampinarea cetatenilor cu informatii preventive pe mai multe linii de victimizare. Vor fi vizate zonele cu potential criminogen precum: piete, supermarketuri, parcari, locuinte, parcuri, strazi aglomerate, scoli dar si categoriile de populatie expuse riscului de victimizare (copii si tineri, varstnici, persoane care transporta valori).

           Cetatenii pot afla cum sa se protejeze de furturile din locuinte, buzunare, genti,   autoturisme, de acte de violenta sau accidente si evenimente rutiere, pentru a avea sarbatori placute si linistite.

           Ca element de noutate, politia bistriteana va avea in vedere si mediatizarea riscurilor implicate de schimbul ilegal de valuta si de imprumuturile cu camata.

 

            Pe agenda structurii de prevenire , politistii si-au propus organizarea, pe parcursul celor 7 zile, a urmatoarelor activitati:

  15 decembrie - Prevenirea furturilor din locuinte;

16 decembrie - Prevenirea furturilor din autoturisme;

17 decembrie - Activitati  preventive in scoli : temele de prevenire sunt   adaptate   populatiei  scolare  :   prevenirea  violentei (batai, infractiuni sexuale) , siguranta pe strada (la colindat) furturi (din buzunare, locuinte)  siguranta rutiera;

18 decembrie - Prevenirea infractiunilor comise cu violenta;

19 decembrie - Prevenirea victimizarii pe linie rutiera;

22 decembrie- Prevenirea furturilor din buzunare, genti si a talhariilor;

 23 decembrie- Prevenirea furturilor din societati comerciale.

0 comentarii2709 vizualizări12 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0