Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Doua persoane au trecut fraudulos frontiera de stat. Minor cercetat pentru furt calificat. Accident de circulatie in Livezile.

La data de 12 ianuarie a.c., un barbat, in varsta de 36 de ani, din localitatea Rebrisoara, a sesizat politia cu privire la faptul ca doua persoane straine, vorbitoare de limba araba si cu bagaje voluminoase asupra lor, au achizitionat o cartela telefonica dintr-un magazin situat pe raza orasului Nasaud, in cadrul caruia isi desfasoara activitatea in calitate de agent de vanzari.

               Politistii s-au deplasat la fata locului unde au identificat doi tineri, in varsta de 21 de ani si 31 de ani, din Afganistan, respectiv Pakistan, care au fost condusi la sediul Politiei orasului Nasaud unde s-a procedat la controlul bagajelor, constatandu-se faptul ca in interiorul acestora se aflau articole de imbracaminte, obiecte de igiena personala, alimente si o harta a Europei.

              In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca cele doua persoane nu detin documente si ca au trecut in mod fraudulos frontiera de stat.

              Acestea au fost predate Biroului pentru Imigrari Bistrita Nasaud si ulterior Centrului Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil- Somcuta Mare, judetul Maramures, fiind efectuate cercetari de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita Nasaud sub aspectul savarsirii infractiunii de "Trecere frauduloasa a frontierei de stat".

          ***

          Politistii bistriteni va recomanda ca de fiecare data cand luati la cunostinta, in mod direct sau indirect, despre prezenta unor persoane pe raza judetului Bistrita-Nasaud, asupra carora exista suspiciunea rezonabila ca ar fi cetateni straini, posibil migranti ilegali, care ar fi trecut fraudulor frontiera de stat a Romaniei, sa apelati cu incredere Politia, la 112, intrucat aceste persoane sunt susceptibile de savarsirea unor infractiuni. Astfel, politistii vor proceda la identificarea acestor persoane si, daca situatia o va impune, vor lua masurile legale ce se impun.

 

 

              Tanar din Lunca Ilvei, cercetat pentru taiere fara drept si furt de arbori

                La data de 12 ianuarie a.c., politistii Postului de Politie Lunca Ilvei, impreuna cu reprezentanti ai Ocolului Silvic Valea Ilvei, au desfasurat o actiune pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos, in urma careia a fost prins in flagrant un tanar, in varsta de 25 de ani, din comuna Lunca Ilvei, in timp ce transporta material lemnos in apropierea unui drum forestier.

             Acesta este banuit ca ar fi taiat fara drept un arbore, din padurea proprietate a comunei Lunca Ilvei, iar materialul lemnos rezultat in urma taierii ar fi fost sustras si transportat pana in locul in care a fost surprins de catre politisti.

             Cei 2,11 mc material lemnos, in valoare de 179,35 de lei, au fost ridicati in vederea confiscarii, fiind efectuate in continuare cercetari fata de tanar sub aspectul savarsirii infractiunii de "Taiere fara drept si furt de arbori".

 

 

             Minor cercetat pentru furt calificat

              La data de 12 ianuarie a.c., politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca, in perioada 01-12 ianuarie a.c., din locuinta unui barbat din localitatea Lechinta a fost sustrasa o combina frigorifica.

              In urma verificarilor efectuate a fost identificat un minor, in varsta de 16 ani, din Lechinta, banuit de comiterea furtului, fata de care sunt efectuate cercetari de catre politistii din cadrul postului de Politie Lechinta sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

             Prejudiciul cauzat, in valoare de 400 de lei, a fost recuperat in totalitate.  

 

 

 

               Accident de circulatie produs in localitatea Lechinta

                 La data de 12 ianuarie a.c., un barbat, in varsta de 64 de ani, din Lechinta, in timp ce manevra cu spatele o autoutilitara, pentru a iesi din fata unui magazin situat pe raza localitatii, a colizionat un atelaj hipo, nesemnalizat si incarcat cu material lemnos, care era condus de catre un barbat, de 61 de ani, din aceeasi localitate.

                In urma impactului barbatul, de 61 de ani, aflat pe incarcatura atelajului, a cazut pe partea carosabila si a suferit leziuni corporale care au necesitat transportarea acestuia la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

               Atat conducatorul autoutilitarei, cat si cel al atelajului hipo au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv in cazul celui din urma.

                Cercetarile sunt continuate de catre Politia orasului Beclean sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

                A traversat strada printr-un loc nepermis si fara sa se asigure si a fost accidentat de un autoturism

                   La data de 12 ianuarie a.c., politistii au fost sesizati prin serviciul national unic apeluri de urgenta 112 despre producerea unui accident de circulatie pe DJ 173A, in localitatea Bistrita Bargaului, soldat cu ranirea unei persoane.

                 In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit faptul ca un tanar, in varsta de 27 de ani, din localitatea Prundu Bargaului, in timp ce conducea un autoturism in directia Colibita-Prundu Bargaului, a surprins si accidentat un barbat, de 73 de ani, din Bistrita Bargaului, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure corespunzator.

                 In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

                 Fata de conducatorul autoturismului cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

.

         Accident de circulatie produs in localitatea Livezile

          La data de 13 ianuarie a.c., politistii au fost sesizati despre producerea unui accident de circulatie pe DN 17, pe raza localitatii Livezile, soldat cu ranirea unei persoane.

          In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit faptul ca un tanar, in varsta de 24 de ani, din Livezile, in timp ce conducea un autoturism in directia Bistrita-Vatra Dornei, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei, intr-o curba a pierdut controlul asupra directiei de deplasare a autovehiculului, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un arbore.

          Din accident a rezultat vatamarea corporala grava a conducatorului auto, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru acordarea de ingrijiri medicale de specialitate.

          Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului Rutier sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

 

        Actiune pe linie rutiera desfasurata pe raza comunei Dumitra

         La data de 13 ianuarie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Dumitra, impreuna cu un echipaj de control tehnic in trafic al Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune pe linie rutiera, pe DN 17C, in urma careia au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.560 de lei, iar trei certificate de inmatriculare si un permis de conducere au fost retinute.

 

.

 

1 comentariu2709 vizualizări14 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0