Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
CAMPANIE IMPOTRIVA DELINCVENTEI, DESFASURATA DE POLITISTI.

Actiune pe linie rutiera desfasurata pe raza comunei Livezile. La data de 19 ianuarie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Livezile, impreuna cu un echipaj de control tehnic in trafic al Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune pe linie rutiera, in urma careia au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.437 de lei, iar 4 certificate de inmatriculare au fost retinute.

 

 

        Depistat de politisti conducand un autovehicul neinmatriculat

          La data de 19 ianuarie a.c., politistii au depistat in trafic, pe DJ 172E, pe raza localitatii Lechinta, un barbat, in varsta de 69 de ani, din Singeorzu Nou, in timp ce conducea un autoturism, ale carui placute de inmatriculare cu numere de circulatie provizorie erau expirate.

         Fata de conducatorul autovehiculului sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".

 

 

         Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politistii bistriteni

          La data de 19 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale- Compartimentul Urmariri, au pus in executare mandatul de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita impotriva unui barbat, in varsta de 40 de ani, din localitatea Budacu de Sus, condamnat la 8 luni de inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt de arbori.

         Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.               

 

 .

 

Pe parcursul lunii ianuarie a.c., Scoala Generala nr. 1 din Bistrita este in atentia politistilor deoarece in cadrul acestei institutii se deruleaza campania nationala de prevenire "Copilarie fara delincventa" .

           Astfel, in data de 19 ianuarie a.c., politistii de prevenire a criminalitatii, alaturi de reprezentanti ai DGASPC Bistrita-Nasaud au realizat o sesiune de informare, adresata elevilor din clasele a VI-a si a VII-a, acestia avand ocazia de a cunoaste prevederile legale care fac referire la infractorii-minori, consecintele comiterii de infractiuni, precum si cauzele si formele de manifestare a delincventei juvenile.

          Cu acest prilej au fost dezbatute cazuri concrete in care au fost implicati minori, autori ai unor fapte de natura penala, iar politistii au transmis recomandari preventive, pentru ca elevii sa nu ajunga in astfel de situatii.

           Recomandarile politistilor bistriteni au vizat, in special, furturile, talhariile si manifestarile de violenta scolara, intrucat statisticile au evidentiat predispozitia minorilor spre comiterea acestui gen de infractiuni.

          Activitatile de informare vor continua pe parcursul lunii ianuarie, fiind completate si de alte tipuri de manifestari antidelincventa-  concursuri, expozitii pe teme preventive etc.

            Proiectul national vizeaza cresterea gradului de informare a minorilor sub 14 ani, a parintilor si a cadrelor didactice, cu privire la prevenirea delincventei juvenile, si se desfasoara pe plan local in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, precum si cu alte institutii si ONG- uri din judet.

0 comentarii2716 vizualizări20 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0