Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
LA MULTI ANI, POLITIA ROMANA!

Ca in fiecare an, politistii bistriteni au ales sa isi sarbatoreaca ziua prin organizarea de actiuni si manifestari menite sa dezvaluie o buna parte din secretele muncii lor. 25 martie 2015 a reprezentat un bun prilej pentru institutia noastra de a-si promova profesia de politist in randul tinerilor, de a prezenta dotarile Politiei, de la arme si tehnica de interventie, pana la autospeciale si de a se "intrece" in competitii sportive.

              Premergator Zilei Politiei Romane, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud, in colaborare cu Asociatia Sportiva Club DINAMO 6 Bistrita-Nasaud, a organizat competitii sportive de minifotbal si volei, la care au participat politisti din cadrul S.I.P.I., S.R.I., S.P.C.E.E.P.S. BN si al I.P.J. BN.  In urma unor jocuri viu disputate si spectaculoase, "Cupa Politiei 2015- la minifotbal" a fost adjudecata de catre tanara echipa a  inspectoratului, iar in cadrul festivitatilor de premiere au fost decernate cupe si diplome celor mai  merituosi sportivi. La competitia de volei au participat echipe ale I.P.J .Bistrita

Nasaud, Brigazii 81 Mecanizate "General Grigore Balan" Bistrita si ale Liceului cu Program Sportiv-Bistrita, titlul revenind, de aceasta data, echipei de volei din cadrul Brigazii 81 Mecanizate "General Grigore Balan" Bistrita.

              La data de 25 martie, in cadrul unei sedinte festive, organizata la sediul inspectoratului, au fost avansati in gradul profesional urmator, inaintea indeplinirii stagiului minim si la termen, 92 de ofiteri si agenti de politie, fiind oferita o diploma de merit unui politist, apreciat de catre seful Politiei Romane pentru activitatea si rezultatele sale exceptionale.

    Pe strada Nicolae Balcescu, din municipiul Bistrita, intre orele 12.00-14.00, au putut fi admirate motocicletele si autospecialele folosite de politistii rutieri, precum si autolaboratorul criminalistic mobil, destinat cercetarii la fata locului, cu tehnica foto-video digitala, trusele specializate si echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente in campul infractional.

  Totodata, a fost organizata o expozitie a armamentului si echipamentelor de protectie din dotarea Serviciului Actiuni Speciale si au fost amplasate mai multe standuri si panouri, unde au fost expuse o serie de fotografii, ilustratii si materiale informativ-preventive, specifice activitatii politienesti.

           Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si-a deschis larg portile, astfel ca sute de copii au asteptat cu nerabdare sa viziteze birourile de identificari judiciare, expertize si constatari criminalistice, precum si camera de ancheta a inspectoratului, si sa poata observa armamentul din dotarea Politiei Romane.

 Va multumim tuturor pentru ca ati fost alaturi de noi, la ceas de sarbatoare!

.

 

 

          Cercetati pentru abateri la regimul rutier

            La data de 25 martie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat, in trafic, un tanar, in varsta de 26 de ani, din Spermezeu, in timp ce conducea un moped, pe DJ 171, pe raza localitatii, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

            Totodata, politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au depistat un tanar, de 22 de ani, din orasul Zimnicea, judetul Teleaorman, care conducea un autoturism, in orasul Nasaud, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

            La aceeasi data, un tanar, de 26 de ani, din Bistrita, a fost depistat de politistii Biroului Rutier in timp ce conducea un autovehicul, pe raza municipiului, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

           De asemenea, pe DJ 173A, in Bistrita Bargaului, un barbat, in varsta de 39 de ani, din localitate, a fost depistat de catre politistii Serviciului Rutier in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat, a carui autorizatie de circulatie provizorie era expirata.

            Fata de cele patru persoane sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere", "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", respectiv "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat".                   

 

 

         Actiune pe linie rutiera desfasurata pe raza comunei Dumitra

          La data de 24 martie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Dumitra, impreuna cu un echipaj de control tehnic in trafic al Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune pe linie rutiera, pe DN 17C, in urma careia au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.437 de lei, iar 3 certificate de inmatriculare au fost retinute.

 

 

             Depistati de politisti in timp ce transportau material lemnos fara documente de provenienta

              La data de 24 martie a.c., politisti din cadrul Postului de Politie Ilva Mica au depistat un tanar, in varsta de 29 de ani, din comuna, in timp ce transporta material lemnos, cu o autoutilitara, fara a detine documente de provenienta legala pentru acesta.

             La aceeasi data, politistii Postului de Politie Josenii Bargaului au desfasurat o actiune pe linia comercializarii si transportului materialului lemnos, in urma careia au depistat un barbat, din localitatea Prundu Bargaului, care transporta cherestea, cu o autoutilitara, fara a poseda aviz de insotire al marfii.

             Fata de cei doi conducatori auto au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 746 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii.

            Totodata, politisti din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, aflandu-se in serviciul de patrulare, au aplicat o sanctiune contraventionala la Legea nr. 171/2010, in valoare de 2.000 de lei, si au ridicat in vederea confiscarii 6 m.c. material lemnos, in valoare de 660 de lei.

 

 

 

0 comentarii2443 vizualizări26 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0