Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Pentru a nu deveni victimele hotilor, politistii va recomanda...

 Patru furturi de portofele, din piata agroalimentara din Nasaud, semnalate la politie.  La data de 21 mai a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au fost sesizati de catre patru femei, cu varste cuprinse intre 18 ani si 76 de ani, din orasul Nasaud si comunele Nimigea, Runcu Salvei si Feldru, despre faptul ca in timp ce se aflau in piata agroalimentara din oras le-au fost sustrase portofelele in care se aflau actele de identitate si 275 de lei.

             In cauza au fost intocmite dosare penale in care sunt efectuate cercetari in vederea identificarii si tragerii la raspundere a autorilor furturilor si pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

 

***

 

           Pentru a nu deveni victimele hotilor, politistii va recomanda:

  • fiti foarte atenti in zonele aglomerate din piete, gari, autogari, magazine etc;
  • portmoneul nu se aseaza niciodata deasupra cumparaturilor, la vedere;
  • feriti-va de priviri indiscrete cand manevrati banii;
  • cand stati la rand, pentru a cumpara ceva, nu va inghesuiti si nu permiteti sa fiti inghesuiti;
  • nu pastrati banii in buzunarele exterioare ale vestimentatiei;
  • nu tineti banii, actele personale si cheile in acelasi loc;
  • nu va laudati in public ca detineti asupra dumneavoastra sume mari de bani.

 


            Accident de circulatie produs pe fondul vitezei excesive

               La data de 21 mai a.c., un minor, in varsta de 17 ani, din comuna Nimigea, in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului Nasaud, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, datorita vitezei excesive a pierdut controlul volanului, a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune cu gardul metalic al unui imobil.

             In urma producerii accidentului minorul a suferit leziuni corporale usoare.

              Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Vatamare corporala din culpa" si "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".                       

 


            Persoane banuite de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, cercetate de politistii nasaudeni

             La data de 21 mai a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, fiind in continuarea cercetarilor intr-un dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud, s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infractiunilor de "Complicitate la fals material in inscrisuri oficiale" si "Uz de fals", fapte retinute in sarcina a trei barbati, in varsta de 31 de ani si 34 de ani, din municipiile Reghin, Dej si Bistrita.

            Cei trei sunt banuiti ca in perioada februarie-martie a.c. ar fi procurat si intermediat obtinerea a doua permise de conducere false in favoarea unui tanar, in varsta de 23 de ani, din Budacu de Jos, respectiv a unui bistritean, de 39 de ani.

            Pe parcursul cercetarilor, pentru documentarea activitatii infractionale a persoanelor cercetate in dosarul penal, IPJ Bistrita-Nasaud a beneficiat de sprijinul Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

 

 

 

 

            Actiune pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, desfasurata de politisti

             La data de 21 mai a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sprijiniti de politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica si ai Politiei orasului Nasaud, au desfasurat o actiune pe raza orasului Nasaud, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite de catre agentii economici care produc si comercializeaza produse de panificatie si accizabile.

            In urma acestei actiuni au fost verificati 35 de agenti aconomici si au fost aplicate 18 sanctiuni contraventionale, in valoare de 29.000 de lei.

 

 

 

0 comentarii2569 vizualizări21 mai 2015




rss 2.0
rss 2.0