Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Minora accidentata pe raza comunei Rodna.

La data de 21 mai a.c., un barbat, in varsta de 36 de ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, pe o alee ce deserveste accesul la un imobil, a surprins si accidentat o minora, de 2 ani, din Rodna, care, fiind nesupravegheata, s-a angajat in traversarea drumului public prin loc nemarcat si nesemnalizat. In urma producerii accidentului minora a suferit leziuni corporale si a fost transportata la Spitalul orasenesc Nasaud in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate, ulterior fiind transferata la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita pentru investigatii suplimentare.

             Fata de conducatorul autoturismului sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

            ***

  Pentru prevenirea implicarii copiilor in accidentele rutiere, Politia recomanda parintilor sa-i invete pe cei mici:

  • sa circule numai pe trotuare;
  • sa nu stationeze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra si cadea in fata masinilor;
  • sa nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • sa traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar in lipsa acestuia pe la coltul strazilor si numai dupa ce s-au asigurat;
  • sa nu se joace pe partea carosabila a drumurilor publice;
  • sa nu se angajeze in traversarea cailor rutiere in fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii;

 

             La volan sub influenta alcoolului

               La data de 21 mai a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au depistat in trafic un barbat, de 35 de ani, din Beclean, in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

            Acesta a fost condus la Spitalul orasenesc Beclean unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

            Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante".

 

 

 

           Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politistii bistriteni

             La data de 21 mai a.c., pe raza municipiului Bistrita, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in executare mandatul de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Nasaud impotriva unui tanar, in varsta de 26 de ani, din orasul Singeorz-Bai, condamnat la 1 an si 3 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de "Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice".

            Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

 

 

0 comentarii2688 vizualizări22 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0