
RECOMANDARI PENTRU CONDUCATORII AUTO. Politia Rutiera Romana atrage atentia tuturor conducatorilor auto cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite. Recomandam conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
Totodata, atragem atentia asupra respectarii regimului legal de viteza, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta unii dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere in Romania. Politistii recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule!
Totodata, luminile de intalnire trebuie sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.
Reduceti viteza in locurile impuse de lege si in special la trecerile pentru pietoni, in zonele aglomerate, in apropierea si la traversarea intersectiilor, la depasirea mijloacelor de transport oprite in statii!
Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.
Consumul de alcool reprezinta una din cauzele inca frecvente de conturbare a capacitatii de conducere. Actiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefasta la conducatorii auto obositi, la cei care sufera de astenie nervoasa si la cei care urmeaza un tratament medicamentos, in special cu sedative. Nu urcati la volan dupa ce ati consumat bauturi alcoolice deoarece prezenta alcoolului in sange va diminueaza reflexele!
Starea fizica a organismului influenteaza foarte mult capacitatea de concentrare si, implicit, capacitatea de a conduce. Oboseala si somnolenta reprezinta, de asemenea, factori de risc. Daca acestea se instaleaza, opriti imediat pentru a face cateva exercitii fizice si a inspira aer curat. Insa si mai indicat ar fi sa lasati pe altcineva sa sofeze.
Verificati starea autovehiculului, asigurati-va de buna functionare a acestuia! Nu uitati triunghiurile reflectorizante, stingatorul si trusa medicala de prim-ajutor!
Adoptati un comportament preventiv in trafic!
.
Foto - arhiva Marius Chiuzan.
0 comentarii | 2653 vizualizări | 30 iunie 2015 |