Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
NU CADETI IN PLASA ESCROCILOR ! ACESTIA VA POT ABORDA PE STRADA, IN CASE SAU LA TELEFON !

SIGURANTA LA VARSTA A TREIA. Politistii bistriteni desfasoara, in perioada verii, activitati de informare in cadrul campaniei de prevenire "SIGURANTA LA VARSTA A TREIA". Campania "SIGURANTA LA VARSTA A TREIA" este initiata de Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Casa Judeteana de Pensii si alte institutii cu atributii in domeniu si se va desfasura la nivel judetean, in perioada 1 iulie - 31 august a.c.

 Ofiterii de prevenire a criminalitatii, impreuna cu politistii rutieri, de proximitate si de la posturile de politie din mediul rural organizeaza activitati de informare si constientizare a cetatenilor,  cu privire la tipurile de infractiuni specifice acestei perioade de vara.

 Activitatile vizeaza persoanele varstnice, care prezinta un risc victimal ridicat, si au ca obiective principale pregatirea antivictimala pe linia prevenirii si combaterii infractiunilor de furt, talharie, inselaciune, dar si a accidentelor rutiere.

 In aceasta perioada politistii vor desfasura activitati de informare cu privire la importanta adoptarii unor masuri autoprotective de catre cetateni, in parcuri, zonele adiacente lacasurilor de cult, magazine, etc.

  De asemenea, vor fi distribuite materiale preventive in caminele de batrani, spitale, centre de cazare din sistemul public dar si la asociatiile de pensionari, veterani si cluburile pensionarilor.

 

.

 

 

NU CADETI IN PLASA ESCROCILOR !!!!  ACESTIA VA POT ABORDA PE STRADA, IN CASELE DUMNEAVOSTRA SAU LA TELEFON !!!!

 

IN CASA

 -         INSTALATORUL - intra in casele dvs pretinzand ca lucreaza la institutii publice, regii autonome( apa, gaz, curent) si face "verificari" Solicita o suma de bani modica pentru verificari - vede locul unde va tineti banii, apoi profita de neatentia dvs si sustrage toti banii dvs.

-         VANZATOAREA - pretinde ca reprezinta  supermarketuri care fac promotii la produse de curatare si igiena. Intra in locuinta pentru a va arata promotia si reducerile, va pune sa completati un chestionar cu ce produse cunoasteti. In acest timp o a doua persoana intra in locuinta fara a fi vazuta si sustrage bani si bunuri.

 

PE STRADA

 -         INSPECTORUL DE PENSII - se prezinta drept inspector la Casa judeteana de pensii sau in legatura cu institutia si va promite ajutor in modificarea / marirea pensiei. Solicita o suma de bani pentru modificarea actelor in dosar/ intocmirea unui dosar nou.

 

LA TELEFON

 -         CARTELE PRE PAY - sunteti anuntati prin telefon despre faptul ca ati castigat un premiu important (masina, televizor, bani). Pentru a intra in posesia premiului IMEDIAT trebuie sa depuneti  o suma de bani intr-un cont sau sa cumparati cartele reincarcabile si sa comunicati codurile de incarcare la telefon.

-         ACCIDENTUL - sunteti anuntat prin telefon despre faptul ca o ruda apropiata (fiu, nepot) a fost autorul unui accident rutier. Persoana de la telefon se recomanda ca fiind ruda cu victimele, avocatul acestora sau chiar victimele accidentului cauzat de fiul /ruda dvs. Va propun o intelegere telefonica: in schimbul unei sume de bani renunta la plangerea catre politie, suma pe care trebuie sa o trimiteti intr-un cont

-         MASINA SINGER - pe afise/ fluturasi un colectionar german pretinde ca este interesat de masini de cusut Singer. Posesorii suna dar colectionarul e interesat doar de un cuplu de masini cu serii complementare. Victima e indrumata la posesorul masinii Singer cu serie complementara- care e complice cu colectionarul, o cumpara  in speranta de a vinde cele 2 masini la o suma mult mai mare. Colectionarul nu mai raspunde la telefon iar victima ramane cu 2 masini Singer si cu o paguba de mii de euro.

 

 

FITI   PRECAUTI   CU   PERSOANELE   STRAINE !

 NU-I LASATI CU USURINTA IN LOCUINTA !

NU LE VORBITI DESPRE BANII SI BUNURILE DVS !

NU URMARITI CASTIGURILE USOARE! DE CELE MAI MULTE ORI SUNT INSELACIUNI !

INFORMATI-VA LA POLITIE INAINTE DE A DEPUNE BANI IN CONTURILE UNOR NECUNOSCUTI

0 comentarii2744 vizualizări01 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0