Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Bistritean retinut pentru 24 de ore pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

La data de 9 iulie a.c., un barbat, in varsta de 35 de ani, din Bistrita, despre care existau indicii ca nu ar poseda permis de conducere, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, executat de catre un echipaj de politie, continuandu-si deplasarea. Astfel, politistii au procedat la urmarirea autovehiculului, pe o distanta de aproximativ 3 km, avand semnalele acustice si luminoase in functiune.

             In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca bistriteanul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

             Fata de acesta a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestere preventiva.

            Cercetarile sunt continuate de catre Biroul Rutier in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a barbatului. 

 

 

      La 16 ani i-a fost incredintat, spre a fi condus, un autoturism, cu toate ca nu poseda permis de conducere

     La data de 9 iulie a.c., un tanar, in varsta de 18 ani, din comuna Rebrisoara, este banuit ca ar fi incredintat un autoturism unei minore, de 16 ani, din Torino- Italia, pentru a-l conduce pe raza municipiului Bistrita, cu toate ca stia ca aceasta nu poseda permis de conducere.

     In urma unei manevre cu spatele, efectuata intr-o parcare, minora a colizionat doua autoturisme care erau parcate regulamentar.

     In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "Incredintarea cu stiinta a unui autovehicul unei persoane care nu poseda permis de conducere".

 

 

      Material lemnos, fara documente legale de provenienta, confiscat de politisti

      La data de 9 iulie a.c., pe DN 17D, pe raza comunei Ilva Mica, in urma unei actiuni desfasurate de catre politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice impreuna cu specialisti din cadrul Ocolului Silvic Plaiurile Heniului a fost identificat un barbat, in varsta de 35 de ani, din Sant, in timp ce transporta cu un autotractor 32,15 mc material lemnos, fara provenienta legala.

      Barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda, in valoare de 5.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos, in valoare de aproximativ 19.290 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

      ***      

                 Intrucat asigurarea integritatii fondului forestier constituie o preocupare majora a Politiei Romane, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud a organizat, in primele sase luni ale acestui an, 189 de actiuni pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori si a faptelor ilegale privind circulatia, depozitarea, prelucrarea si comercializarea materialului lemnos.

                Totodata, actiunile desfasurate au vizat respectarea prevederilor legale pe linia provenientei, prelucrarii, depozitarii, valorificarii si transportului materialului lemnos.

               In urma acestor activitati a fost confiscata cantitatea totala de 61.868 mc material lemnos,  avand o valoare de aproximativ 8.950.180 de lei. Din totalul materialului lemnos, 61.207 mc, in valoare de 8.789.830 de lei, au fost confiscati valoric, iar 661 mc, in valoare de 160.350 de lei, faptic.

            In perioada analizata au fost sesizate 143 de infractiuni silvice si au fost aplicate 286 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 504.300 de lei.

0 comentarii2604 vizualizări10 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0