Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Activitati desfasurate de politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, in prima jumatate a anului.

Peste 13.700 de sanctiuni contraventionale aplicate si bunuri in valoare de peste 12.000 de lei confiscate de  politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, in  primul semestru al acestui an, in urma activitatilor desfasurate pentru prevenirea si combaterea fenomenului infractional.  Activitatea politistilor din cadrul Politiei Municipiului Bistrita vizeaza prevenirea si combaterea fenomenului infractional, scaderea riscului rutier precum si prinderea in flagrant a persoanelor care comit infractiuni si tragerea lor la raspundere in vederea cresterii gradului de siguranta al cetatenilor.

In cursul semestrului I 2015, la nivelul Politiei Municipiului Bistrita si a sectiilor arondate au fost sesizate 1630 de infractiuni,  19% din acestea fiind descoperite in flagrant. Din totalul infractiunilor sesizate 178 reprezinta abateri la regimul circulatiei rutiere din care: 62 "Vatamari corporale din culpa", 39 "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat", 35 "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere", 33 "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", 5 "Parasirea locului accidentului" si 4 "Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice".

In perioda analizata au fost retinute in vederea suspendarii 312 permise de conducere si au fost retrase 86 de certificate de inmatriculare.

Politistii au desfasurat 626 de actiuni pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica pe raza de competenta.

In primele 6 luni ale anului in curs au fost cercetate 212 persoane, fiind retinute 16 persoane, respectiv 3 persoane pentru savarsirea infractiunii de " Inselaciune", 4 pentru savarsirea infractiunii de "Talharie", 3 pentru " Tentativa de talharie", 5 pentru " Furt calificat" si 1 persoana pentru " Agresiune

sexuala". Au fost arestate preventiv 9 persoane, respectiv 3 persoane, pentru savarsirea infractiunii de "Talharie", 1 pentru " Inselaciune", 1 pentru "Agresiune sexuala" si  4 pentru " Furt calificat". In cursul acestei perioade a fost dispusa masura controlului judiciar fata de 5 persoane, pentru savarsirea infractiunii de " Furt calificat".

   .

Activitatile desfasurate pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica pe raza de competenta au condus la aplicarea a 13.798 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 2.040.150  lei, fiind confiscate bunuri in valoare de 12.150 lei si 230,75 mc de material lemnos in valoare de 50.320  lei.

 

****

 

Cu titlu exemplificativ:

                 Persoane retinute pentru savarsirea de inselaciuni prin metoda " Accidentul"

         In cursul lunii ianuarie, Politia Municipiului Bistrita a fost sesizata de doua femei, din Bistrita, cu privire la faptul ca ar fi fost apelate telefonic de  persoane necunoscute, care le-au determinat sa depuna o suma de bani intr-un cont bancar, sub pretextul ca persoane apropiate lor, ar fi fost implicate in accidente rutiere.

       In urma cercetarilor efectuate, au fost identificati trei barbati fata de care a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusa arestarea preventiva pentru unul dintre cei trei barbati.

 

 

    Tanar retinut pentru savarsirea mai multor talharii

           La data de 10 iunie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita,  au identificat un tanar, banuit de comiterea a sase talharii, in perioada 29 mai- 10 iunie a.c., cand ar fi smuls lantisoarele din aur de la gatul unor femei, toate din Bistrita, care se deplasau pe diferite strazi din municipiu. Fata de tanar, organele de politie au dispus retinerea pentru 24 de ore, iar instanta a emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

 

0 comentarii2485 vizualizări15 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0