Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 26 Septembrie 2022 - 14587
ACTIUNILE POLITISTILOR BISTRITENI DESFASURATE IN ACEST SFARSIT DE SAPTAMANA.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au actionat in acest sfarsit de saptamana pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranta si fluenta traficului rutier si pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice. In perioada 24 - 26 iulie a.c., politistii bistriteni au actionat pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren, astfel incat cetatenii sa petreaca timpul liber sau vacanta in liniste si siguranta.

 Astfel, politistii de ordine publica, de la rutiera, de investigatii criminale si de la investigarea fraudelor au efectuat 14 controale si 9 filtre, in urma actiunilor desfasurate fiind constatate 11 infractiuni judiciare, economico-financiare sau la regimul circulatiei, dintre care una in flagrant delict.

 Politistii au depistat 11 persoane banuite de comiterea de infractiuni, dintre care una a fost retinuta si ulterior arestata preventiv. Au fost puse in aplicare 2 mandate de executare a pedepsei inchisorii si a fost depistata o persoana urmarita.

 De asemenea, au fost aplicate 292 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 77.660 de lei, si au fost confiscate bunuri in valoare de 36.230 lei.

 Politistii au intervenit si au aplicat 48 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea nr. 61/1991, o sanctiune prevazuta de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 6 sanctiuni la alte acte normative.

 Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt prioritati ale Politiei Romane. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulatie, politistii rutieri au desfasurat activitati in urma carora au aplicat 237 de sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 123 pentru incalcarea regimului legal de viteza si 114 pentru alte abateri la regimul rutier.

 Ca masura complementara, politistii au retinut 10 permise de conducere si au retras 16 certificate de inmatriculare auto.

 

Exemplu:

 La data de 25 iulie a.c., in urma unei actiuni organizate si desfasurate pe Valea Salautei de catre politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice impreuna cu specialisti silvici ai Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Cluj si jandarmi din cadrul I.J.J. Bistrita Nasaud, pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, in valoare de 7.000 de lei, si a fost dispusa confiscarea a 9,7 mc material lemnos, in valoare de 2.287 de lei.

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2471 vizualizări27 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0