Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
PROTEJAREA PERSOANELOR VARSTNICE, IN ATENTIA POLITIEI BISTRITENE

In cadrul campaniei "Siguranta la varsta a treia"  politistii au desfasurat in aceasta perioada mai multe activitati pentru a preveni inselaciunile, cu predilectie cele carora le cad victime persoanele in varsta. Ofiterii de prevenire s-au intalnit cu pensionari atat din mediul urban, cat si rural si le-au prezentat modurile de operare "accidentul", "instalatorul", "inspectorul de pensii" sau "castig prin telefon" dar si  modalitati de autoprotectie in astfel de situatii.

 La nivel institutional politia a creat parteneriate care sa contribuie la marirea eficientei campaniei preventive. Ofiterii de prevenire au prezentat campania "Siguranta la varsta a treia" in sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice. Astfel, Consiliul Judetean, Institutia Prefectului, Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate Bistrita  Nasaud, Primaria Municipiului Bistrita, Consiliul Judetean al Persoanelor Varstnice, precum si alte institutii si-au aratat sustinerea pentru acest demers.

 In incinta institutiilor partenere peste 100 de afise cu informatii preventive au fost postate in spatiile destinate publicului. Alte sute de materiale preventiv-informative vor ajunge in farmaciile din mediul rural si urban si in cabinetele medicilor de familie, in spitale, azile si casele de ajutor reciproc a pensionarilor.

 Politia a incheiat parteneriate si cu firmele de transport in comun din judet, 130 de microbuze, autobuze si autocare avand afisate materiale informative privind modurile de operare.

0 comentarii3017 vizualizări29 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0