Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
ACTIUNI IN SISTEM INTEGRAT DESFASURATE DE POLITISTII BISTRITENI.

21 de infractiuni au fost constatate si peste 400 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate in cadrul actiunilor desfasurate in perioada 25-29 iulie a.c. pe raza judetului Bistrita- Nasaud. Intrucat se inregistreaza un aflux de persoane care se intorc in tara in cursul acestor luni pentru a-si petrece concediul de odihna, 224 de politisti din cadrul Structurilor de Ordine Publica, Politie Rutiera, Investigatii Criminale, Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Actiuni Speciale, Politie Transporturi si alte structuri au actionat, in sistem integrat, in vederea depistarii, identificarii si tragerii la raspundere a celor care, prin conduita lor, incalca prevederile legale si pentru asigurarea climatului de siguranta publica.

 Astfel, politistii bistriteni au desfasurat 18 actiuni si au efectuat 2 filtre, in urma activitatilor desfasurate fiind constatate 13 infractiuni de natura judiciara, 6 la regimul circulatiei si 2 infractiuni de alt gen, dintre care 4 in flagrant delict.

 De asemenea, au fost aplicate 437 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 99.752 de lei, fiind confiscate bunuri in valoare de 919,20 lei.

Pe parcursul celor cinci zile, au fost aplicate 66 de sanctiuni privind faptele de incalcare a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, prevazute de Legea nr. 61/1991, 3 contraventii prevazute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 2 sanctiuni contraventionale la alte acte normative.

Pentru prevenirea accidentelor de circulatie, politistii rutieri au desfasurat activitati in urma carora au aplicat 366 de sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

 De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii 10 permise de conducere si au fost retrase 15 certificate de inmatriculare.

 

 

 

 

 

 

ACTIUNI  PREVENTIV-REACTIVE  DESFASURATE DE POLITISTII BISTRITENI. In perioada 25 iulie - 31 august 2015, politistii desfasoara actiuni preventiv-reactive pe raza judetului Bistrita-Nasaud, pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, intrucat o mare parte dintre romani beneficiaza de concediu si se inregistreaza un aflux de persoane care se intorc in tara in cursul acestor luni pentru a-si petrece concediul de odihna.

 Structurile de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, politie transporturi, actiuni speciale, precum si arme, explozivi si substante periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud vor actiona pentru asigurarea climatului de siguranta publica, prin surprinderea si descurajarea intentiilor infractionale si contraventionale, in vederea depistarii, identificarii si tragerii la raspundere a celor care, prin conduita lor, incalca prevederile legale.

Politistii de la ordine publica vor intensifica actiunile de patrulare, in punctele turistice si in locurile unde se concentreaza un numar mare de turisti, in scopul descurajarii comiterii de fapte antisociale, in special cu ocazia sarbatorilor religioase sau a manifestarilor culturale si artistice, precum si a celor recreativ-sportive.

Totodata, vor fi executate actiuni politienesti preventive si punctuale, in mediile de interes operativ, in scopul prevenirii si aplanarii oricaror stari conflictuale, precum si a infractiunilor comise cu violenta si a celor contra patrimoniului.

 Se va asigura prezenta activa a politistilor rutieri, la orele de varf, pe principalele artere si pe traseele de acces catre zonele turistice, pentru depistarea, identificarea si sanctionarea participantilor la trafic care incalca prevederile legale privind circulatia pe drumurile publice, prevenirea accidentelor si blocajelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei in localitati si pe principalele cai de comunicatie.

Vor fi instituite filtre in intervalele de timp identificate cu risc criminogen, precum si la intrarile/iesirile in/din localitatile urbane, in scopul depistarii si identificarii persoanelor suspecte si a mijloacelor de transport folosite in activitatile infractionale.

          Pe linie de investigatii criminale se vor intensifica activitatile de prevenire si combatere a infractiunilor comise cu violenta in zona barurilor, discotecilor, locurilor de cazare si a altor locuri pretabile, precum si a furturilor de/din autoturisme, a faptelor de cersetorie, vagabondaj, prostitutie-proxenetism, in vederea identificarii si destructurarii gruparilor infractionale care actioneaza la nivel judetean si itinerant.

            De asemenea, se va actiona in zona statiilor CFR cu risc criminogen ridicat in ceea ce priveste furturile de la calatori si infractiunile comise cu violenta, in scopul identificarii minorilor lipsiti de supraveghere, a cersetorilor, vagabonzilor, bolnavilor psihic si persoanelor consumatoare de substante interzise, care calatoresc cu trenurile de calatori si prin prezenta lor creeaza o stare de disconfort calatorilor.

 Prin organizarea acestor actiuni punctuale  in mediile si zonele de interes operativ se urmareste, cu precadere, diminuarea fenomenului infractional si contraventional specific acestei perioade, precum si asigurarea respectarii legii si cresterea gradului de siguranta a cetatenilor.

 

 

0 comentarii2450 vizualizări31 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0