Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
VACANTA IN SIGURANTA. Cercetati pentru abateri la regimul rutier.

CAMPANIA POLITIEI BISTRITENE  "VACANTA IN SIGURANTA" -PRILEJ DE DISCUTII INTRE POLITISTI SI TINERII DIN TABERELE SI LOCATIILE TURISTICE ALE JUDETULUI BISTRITA-NASAUD. Pe parcursul lunii iulie a.c., politistii de prevenire a criminalitatii au vizitat mai multe tabere din judetul nostru dar si locatii/centre unde sunt cazati copii si tineri aflati in vacanta. Elevii au fost foarte receptivi la informatiile de natura preventiva oferite de politisti.

Cei peste 210 copii si tineri au aflat informatii despre siguranta la domiciliu, pe strada sau la locul de joaca, fiindu-le adresate recomandari cu privire la modalitati interactive si sigure de petrecere a timpului liber. Politistii le-au vorbit si despre siguranta pe internet, despre riscurile adoptarii unui comportament violent, consumul de droguri sau disparitiile de minori.

La Centrul de cazare pentru tineret din Singeorz Bai lectia preventiva a fost completata de prezenta jandarmilor montani care le-au prezentat copiilor tehnici de orientare si supravietuire pe munte. Pentru un grup de copii din Polonia politistii au tinut o lectie de prevenire in limba engleza.

Intalnirea a fost interactiva, elevii punand multe intrebari politistilor atat despre subiecte de prevenire, cat si despre munca si cariera de politist.

La fel de interesati de subiectele abordate au fost si elevii cazati la Centrul Misionar pentru Tineret "Ioan Bunea",  din Singeorz-Bai unde politistii si-au dublat discursul cu filme si spoturi preventive.

    Copiii de la Casa de tip Familial din Teaca au demonstrat ca sunt familiarizati cu aspectele preventive la care s-a facut referire, inclusiv cu cele care vizeaza raspunderea penala a minorilor.

 Preocuparea pentru siguranta copiilor pe perioada vacantei continua, politistii organizand activitati de informare in parcuri, zone de agrement si de petrecere a timpului liber.

 

.

 

          Politistii continua actiunile pe linie rutiera pe raza judetului Bistrita-Nasaud

           La data de 31 iulie a.c., politisti din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, impreuna cu un echipaj de control tehnic in trafic al Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune pe linie rutiera, in urma careia au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in valoare de 420 de lei, iar 2 certificate de inmatriculare au fost retinute.      

 

 

 

           Material lemnos confiscat si sanctiuni contrraventionale aplicate de politistii bistriteni in urma unui control efectuat pe raza comunei Romuli

            La data de 31 iulie a.c., in urma unui control efectuat de catre politistii Serviciului de Ordine Publica impreuna cu specialisti din cadrul Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Cluj, la o societate comerciala din Romuli, au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.000  de lei, si a fost dispusa ridicarea in vederea confiscarii a 18,3 mc material lemnos, in valoare de 2.254 de lei.

 

 

 

             Cercetati pentru abateri la regimul rutier

               In perioada 1-2 august a.c., politistii din cadrul Politiei oras Beclean au depistat in trafic doi tineri, in varsta de 27 de ani si 24 de ani, din judetul Cluj, respectiv comuna Prundu Bargaului, in timp ce conduceau autoturisme pe raza orasului, fiind sub influenta alcoolului.

             La data de 1 august a.c., au fost depistati pe DJ 171 si pe DN 17D doi barbati, in varsta de 31 de ani, respectiv 22 de ani, din comunele Spermezeu si Feldru, care conduceau autoturisme pe care erau aplicate placute de inmatriculare cu numere de circulatie provizorie expirate sau care aveau permisul de conducere retinut.

              La data de 2 august a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat doi tineri, in varsta de 21 de ani si 26 de ani, din comuna Livezile, respectiv municipiul Bistrita, in timp ce conduceau autoturisme pe DN 17, in Muresenii Bargaului, si pe DJ 172G, in comuna Livezile, fiind sub influenta alcoolului.

             Totodata, politistii Biroului Rutier au depistat un tanar, de 22 de ani, din Unirea, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule si aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, precum si un bistritean, in varsta de 27 de ani, care conducea un autoturism fiind sub influenta alcoolului.

             Fata de conducatorii auto cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat", respectiv "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere".

            ***  Va reamintim faptul ca in perioada 25 iulie - 31 august 2015, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud se va asigura o prezenta activa a politistilor rutieri, la orele de varf, pe principalele artere si pe traseele de acces catre zonele turistice, pentru depistarea, identificarea si sanctionarea participantilor la trafic care incalca prevederile legale privind circulatia pe drumurile publice, prevenirea accidentelor si blocajelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei in localitati si pe principalele cai de comunicatie.

 

 

 

 

 

0 comentarii2471 vizualizări02 august 2015
rss 2.0
rss 2.0