Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Arest preventiv pentru tanarul retinut pentru savarsirea a sapte furturi din autoturisme.

Barbat banuit de sustragerea unui telefon mobil, identificat de politisti. La data de 03 septembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii au identificat un barbat, in varsta de 32 de ani, din Telciu, banuit ca in cursul zilei de 27 august a.c., ar fi sustras un telefon mobil, lasat nesupravegheat de un angajat, in incinta unei societati comerciale, situata pe raza municipiului Bistrita.

         Telefonul mobil, in valoare de 500 de lei, a fost recuperat si restituit persoanei vatamate.

          Cercetarile sunt continuate de politisti sub aspectul savarsirii infractiunii de " Furt ".

 

 

 

           Tanar retinut pentru 24 de ore, pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere si pentru ultraj contra bunelor moravuri

              La data de 03 septembrie a.c., un tanar, in varsta de 26 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, a intrat in coliziune cu un autoturism parcat regulamentar. Totodata, acesta a savarsit in public acte de exhibitionism, proferand expresii vulgare fata de persoanele care se aflau la fata locului in momentul producerii evenimentului.

            In urma verificarilor efectuate de politisti, acestia au stabilit faptul ca tanarul a condus autoturismul fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.  

            Fata de conducatorul auto, a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de " Conducerea unui vehicul fara permis de conducere ", "Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante " si " Ultraj contra bunelor moravuri ", urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

            Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a tanarului.

 

 

 

 

          Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita a dispus masura arestarii preventive a tanarului retinut pentru savarsirea a sapte furturi din autoturisme

           La data de 3 septembrie a.c., tanarul, in varsta de 25 de ani, din Bistrita, banuit de savarsirea a sapte furturi din autoturisme, in perioada 16-31 august a.c., pe raza municipiului, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

          Propunerea a fost insusita fiind dispusa masura arestarii preventive a tanarului, pentru o perioada de 30 de zile.

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a bistriteanului si pentru recuperarea in totalitate a prejudiciului cauzat.

 

.

ACTIUNI, IN SISTEM INTEGRAT,  DESFASURATE  DE POLITISTII  BISTRITENI IN PERIOADA 27 -31 AUGUST 2015

            33 de infractiuni au fost constatate si peste 800 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate in cadrul actiunilor desfasurate in perioada 27-31 august a.c. pe raza judetului Bistrita- Nasaud.

 Intrucat s-a inregistrat un aflux de persoane care s-au intors in tara in cursul lunii august pentru a-si petrece concediul de odihna, 242 de politisti din cadrul Structurilor de Ordine Publica, Politie Rutiera, Investigatii Criminale, Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Actiuni Speciale, Politie Transporturi si alte structuri au actionat, in sistem integrat, in vederea depistarii, identificarii si tragerii la raspundere a celor care, prin conduita lor, incalca prevederile legale si pentru asigurarea climatului de siguranta publica.

 Astfel, politistii bistriteni au desfasurat 41 de actiuni si au efectuat 8 filtre, in urma activitatilor desfasurate fiind constatate 14 infractiuni de natura judiciara, 12 la regimul circulatiei si 7 infractiuni de alt gen, dintre care 10 in flagrant delict.

 De asemenea, au fost aplicate 868 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 148.535 de lei, fiind confiscate bunuri in valoare de 3.980 de lei.

Pe parcursul celor cinci zile, au fost aplicate 54 de sanctiuni privind faptele de incalcare a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, prevazute de Legea nr. 61/1991, 3 contraventii prevazute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite precum si 19 sanctiuni contraventionale la alte acte normative.

 Pentru prevenirea accidentelor de circulatie, politistii rutieri au desfasurat activitati in urma carora au aplicat 792 de sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

 De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii 26 permise de conducere si au fost retrase 18 certificate de inmatriculare.

 

 

 

0 comentarii2618 vizualizări04 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0