Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
POLITISTII BISTRITENI, ALATURI DE ELEVI, PARINTI SI CADRE DIDACTICE LA INCEPUTUL ANULUI SCOLAR.

Peste 170 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au actionat pentru mentinerea ordinii publice cu ocazia deschiderii anului scolar preuniversitar. Inspectorul General al Politiei Romane, chestor general de politie Petre Toba, a dispus luarea unor masuri suplimentare pentru un inceput de an scolar in siguranta. In acest sens, luni, 14 septembrie a.c., 174 de politisti au fost alaturi de elevi, parinti si cadre didactice, cu ocazia deschiderii unui nou an de invatamant.

 Cei 153 de politisti de ordine publica, 10 de la politia rutiera, unul de la prevenire si 10 politisti de la alte structuri au actionat, suplimentar fata de dispozitivul curent, in zona a 116 scoli si 27 de licee.

 Politistii au fost prezenti la festivitatile care au marcat inceputul anului scolar si au prezentat mesajul conducerii Politiei Romane. Totodata, s-a actionat pentru depistarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica.

 Echipajele de politie rutiera au fluidizat traficul rutier, in zona adiacenta unitatilor scolare, in intervalele orare in care s-a efectuat intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor.

POLITIA  ROMANA  UREAZA  TUTUROR  ELEVILOR  MULT SUCCES SI NUMAI REALIZARI IN NOUL AN SCOLAR!

 

 

RECOMANDARILE POLITISTILOR BISTRITENI PENTRU UN AN SCOLAR IN SIGURANTA

 Odata cu inceperea anului scolar 2015-2016, elevii au devenit o prezenta permanenta in peisajul stradal, fiind participanti la traficul rutier in calitate de pietoni, biciclisti si pasageri in diferite mijloace de transport, astfel ca siguranta acestora a devenit o prioritate pentru politisti.

 Pe parcursul anului scolar preuniversitar, se va asigura prezenta activa a politistilor rutieri si a celor de ordine publica in apropierea scolilor, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri, pentru fluidizarea traficului rutier si dirijarea elevilor la trecerile pentru pietoni situate in apropierea unitatilor scolare.

 Totodata, se vor intensifica activitatile de patrulare, urmarindu-se prevenirea absenteismului scolar si a activitatilor infractionale, precum si cresterea vizibilitatii elementului politienesc si a gradului de siguranta al minorilor.

       Pentru evitarea accidentelor rutiere, ii sfatuim pe micii participanti la traficul rutier sa invete si sa respecte cateva reguli de circulatie:

Cand doriti sa traversati strada, folositi intotdeauna trecerile pentru pietoni, marcate si semnalizate corespunzator!

  • Folositi regula de aur: "Opreste!, Priveste! Asculta! Gandeste!" si nu traversati niciodata strada in fuga si fara sa va asigurati!
  • Atunci cand alegeti sa va deplasati in calitate de pietoni, folositi trotuarele situate pe marginea drumului, iar daca acestea lipsesc, mergeti pe partea stanga a drumului pentru a vedea din fata masinile care se apropie de voi!
  • Cand va aflati intr-un grup de copii, mergeti unul in spatele celuilalt pentru a evita sa fiti accidentati!
  • Daca circulati cu bicicleta, purtati echipament de protectie adecvat: casca, (cotiere, genunchiere - N.R.- LA MUNTE), veste reflectorizante;
  • Alegeti-va  locurile de joaca cat mai departe de drumul public!

 

 

0 comentarii2625 vizualizări14 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0