Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Trei tineri au fost retinuti pentru 24 de ore dupa ce ar fi inselat doua bistritence prin "metoda accidentul".

Barbat din Zagra, retinut pentru 24 de ore pentru savarsirea mai multor infractiuni la regimul armelor si munitiilor, contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, violare de domiciliu si amenintare. La data de 16 septembrie a.c., fiind in continuarea cercetarilor intr-un dosar penal privind savarsirea de catre un barbat, in varsta de 48 de ani, din Zagra, a infractiunilor de violare de domiciliu, amenintare si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, politistii bistriteni au stabilit faptul ca, in perioada 2012- august 2015, acesta ar fi utilizat in mod ilegal o arma de tir sportiv pentru care nu detine permis sau autorizatie de vanatoare.

            Totodata, in urma verificarilor efectuate, a rezultat faptul ca in perioada 30-31 august a.c., barbatul ar fi condus pe drumurile publice un moped neinregistrat, fara a poseda permis de conducere.

             In cauza Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus masura retinerii acestuia pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de: "Nerespectarea regimului armelor si munitiilor", "Uz de arma fara drept", "Braconaj cinegetic", "Punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat", "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere", "Violare de domiciliu" si "Amenintare".

            ***

             In fapt, la data de 31 august a.c., un barbat, in varsta de 48 de ani, din Zagra, ar fi patruns fara drept in curtea locuintei unui tanar, de 26 de ani, din aceeasi localitate, avand asupra sa o arma de foc, adresandu-i acestuia amenintari. Intre cele doua persoane ar fi avut loc o altercatie in urma careia tanarul a reusit sa-l dezarmeze pe barbatul, de 48 de ani.

          Politistii au procedat la ridicarea armei letale de tir sportiv cu glont, fara munitie si neincarcata, intrucat barbatul nu este autorizat sa detina, poarte si sa foloseasca arme si munitii de foc letale sau neletale iar arma nu figureaza in bazele de date ale politiei.

 

.

 

          Trei tineri din Vaslui au fost retinuti pentru 24 de ore dupa ce ar fi inselat doua bistritence prin  " metoda accidentul".

          La data de 16 septembrie a.c., un barbat necunoscut a contactat pe telefonul fix o femeie, in varsta de 67 de ani, din Bistrita, care se afla la domiciliul sau, careia i s-a recomandat ca fiind medic la Spitalul Municipal Arad. Barbatul i-a comunicat faptul ca fiica sa are nevoie de o interventie chirurgicala, sens in care i-a solicitat acesteia 4.800 de euro, persoana vatamata declarand faptul ca nu detine decat 4.000 de euro.

         La scurt timp, la locuinta femeii s-a prezentat un tanar necunoscut care a intrat in posesia celor 4.000 de euro.             

         ***       

          La data de 16 septembrie a.c., o bistriteanca, in varsta de 88 de ani, a fost contactata pe telefonul fix de catre un barbat necunoscut care s-a prezentat ca fiind medic. Acesta i-a relatat femeii faptul ca nora sa are nevoie de o interventie chirurgicala, ca urmare a producerii unui accident de circulatie, motiv pentru care i-a solicitat acesteia 4.000 de lei.  

         Totodata, i-a comunicat bistritencei faptul ca la domiciliul sau se va prezenta un tanar pentru a prelua suma de bani ceruta, lucru care s-a si intamplat, persoana necunoscuta plecand cu suma de bani solicitata.

         ***

          In urma cercetarilor si verificarilor efectuate ca urmare a sesizarilor primite, politistii au identificat trei tineri, cu varste cuprinse intre 19 ani si 28 de ani, toti trei din judetul Vaslui, banuiti de comiterea celor doua inselaciuni prin "metoda accidentul".

        Fata de acestia a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore si urmeaza a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

        Prejudiciul cauzat, in valoare totala de 21.800 de lei, a fost recuperat in totalitate.

 

        ***

        Pentru a nu deveni victima acestui gen de inselaciune, denumita generic "metoda accidentul", politistii bistriteni atentioneaza cetatenii sa fie prudenti atunci cand sunt apelati telefonic de persoane necunoscute si ii sfatuiesc sa tina cont de urmatorul set de recomandari:    

  • In cazul in care sunteti contactati de persoane care pretind a fi o ruda apropiata sau sustin ca suna din partea acesteia si pretind ca au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, in care ar fi fost implicata, nu dati curs solicitarii, in ciuda impulsului imediat cauzat de reactia emotionala;
  • Verificati daca ruda in cauza a fost implicata intr-un eveniment rutier, cereti date despre unitatea medicala, de politie sau parchet unde s-ar afla aceasta si sunati pentru confirmare sau luati legatura cu persoana in cauza, pentru a va asigura ca nu este vorba despre o inselaciune;
  • Daca sunteti contactat de catre cineva care va apeleaza in numele unei rude apropiate, solicitati-i acestuia o intalnire directa si anuntati politia la numarul de urgenta 112, pentru a va acorda sprijin, si nu mergeti la aceste intalniri decat insotiti de reprezentantii politiei!

 

In cazul in care va confruntati  cu asemenea situatii, adresati-va de urgenta celei mai apropiate unitati de politie sau apelati numarul unic de urgenta 112!!!         

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.              

 

0 comentarii2625 vizualizări17 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0