Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Cei trei tineri din Vaslui, banuiti ca ar fi inselat doua bistritence prin "metoda accidentul", au fost arestati preventiv.

La data de 17 septembrie a.c., tinerii din judetul Vaslui, banuiti de comiterea celor doua inselaciuni prin "metoda accidentul", au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva. Propunerea a fost insusita iar instanta a dispus arestarea preventiva a celor trei, pentru o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.

          ***

           Va reamintim faptul ca in cursul zilei de 16 septembrie a.c., doua femei, in varsta de 67 de ani, respectiv 88 de ani, ambele din municipiul Bistrita, au fost contactate pe telefonul fix de catre persoane necunoscute care s-au recomandat ca fiind medici. Acestea le-au comunicat celor doua femei faptul ca un membru al familiei ar avea nevoie de o interventie chirurgicala, intrucat ar fi fost implicat intr-un accident de circulatie. In acest sens, escrocii le-au pretins bistritencelor sume de bani, iar prin intermediul unor tineri necunoscuti care s-au deplasat la locuintele acestora, 4000 de euro, respectiv 4000 de lei au intrat in posesia infractorilor. La scurt timp, insa, cele trei persoane banuite de comiterea inselaciunilor au fost identificate de politistii bistriteni, fiind retinute pentru 24 de ore.

 

 

          Prinse in flagrant de politistii bistriteni in timp ce sustrageau nuci de pe raza localitatii Pinticu

            La data de 17 septembrie a.c., in cadrul campaniei de prevenire a furturilor de sezon, politistii au prins in flagrant doua femei, in varsta de 38 de ani, respectiv 28 de ani, ambele din comuna Teaca, in timp ce sustrageau nuci, din locul numit "Coampe", situat pe raza localitatii Pinticu.

          La aceeasi data, o femeie, de 43 de ani, din comuna Teaca, a fost depistata de politisti in timp ce transporta intr-un atelaj hipo trei saci cu nuci. In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca acestea ar fi fost sustrase din localitatea Pinticu.

          Prejudiciul cauzat, in valoare de 460 de lei, a fost recuperat in totalitate.

           Fata de cele trei femei cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

          ***

           Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara in perioada 01 septembrie-15 noiembrie a.c. o campanie preventiva, de informare a cetatenilor cu privire la masurile de autoprotejare necesare pentru a nu deveni victimele hotilor de produse agricole de pe camp. Campania de prevenire-informare are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor de sezon si se inscrie intr-o prioritate judeteana, abordand un gen de infractionalitate specifica acestei perioade.

 

 

            Material lemnos confiscat de politistii bistriteni

             La data de 17 septembrie a.c., in urma desfasurarii unei actiuni, pe raza judetului Bistrita-Nasaud, pe linia respectarii normelor privind transportul si detinerea materialului lemnos, politistii bistriteni au aplicat o sanctiune contraventionala, in valoare de 2.000 de lei, si au dispus confiscarea a 30,97 mc material lemnos, a carui valoare este de 6.820 de lei.


            Barbat, din judetul Iasi, banuit de furtul unui portmoneu

              La data de 17 septembrie a.c., politistii au identificat un barbat, in varsta de 34 de ani, din municipiul Pascani, judetul Iasi, banuit ca in cursul lunii aprilie a.c. ar fi patruns in incinta unei societati pe actiuni, al carei punct de lucru este situat in municipiul Bistrita, iar dintr-o poseta aflata intr-un birou ar fi sustras un portmoneu.

            Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a barbatului.

 

 

0 comentarii2660 vizualizări18 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0