Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Barbat ranit grav intr-un accident in Archiud. CONDUCETI PRUDENT PE TIMP PLOIOS !

La data de 20 septembrie a.c., pe DJ 162, in localitatea Archiud, un barbat, in varsta de 40 de ani, din comuna Lunca, judetul Mures, care conducea un autovehicul, intr-o curba la stanga a parasit partea carosabila si a patruns intr-un sant.

              Din accident a rezultat vatamarea corporala grava a barbatului, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita in vederea acordarii ingrijirilor medicale necesare.

              In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc accidentul.

 

 

             Accident de circulatie produs pe raza localitatii Sanmihaiu de Campie.

              La data de 20 septembrie a.c., un tanar, in varsta de 23 de ani, din comuna Lechinta, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 151, pe raza localitatii Sanmihaiu de Campie, intr-o curba la stanga a pierdut controlul volanului, a parasit partea carosabila si a patruns intr-un sant.

              In urma producerii accidentului doi pasageri aflati in autoturism, respectiv o tanara, de 18 ani, si un tanar, in varsta de 25 de ani, ambii din Sanmihaiu de Campie, au suferit leziuni corporale.

              Fata de conducatorul autoturismului cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.              

 

.

 

 

          Pentru o calatorie in siguranta, in contextul conditiilor meteorologice nefavorabile datorate ploilor abundente, descarcarilor electrice si unor intensificari ale vantului, Politia Romana va recomanda sa conduceti prudent, sa adaptati continuu viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic si sa luati in calcul faptul ca spatiul de franare creste substantial atunci cand carosabilul este umed.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, politistii le recomanda conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la starea meteorologica de pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.

De asemenea, pe timpul calatoriei cu autovehiculul, le recomandam soferilor sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa pastreze distanta de siguranta in mers, pentru a putea opri in siguranta si sa nu se angajeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic.

In situatia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesara utilizarea luminilor de intalnire si pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum si a celor de ceata, in cazul aparitiei acestui fenomen.

Totodata, le recomandam pastrarea unei distante mai mari fata de autovehiculele care circula in fata, precum si evitarea actionarii bruste a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanarii.

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile! Nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate si faceti fiecare manevra in trafic, numai dupa o temeinica asigurare.

 Atunci cand vizibilitatea in oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. 

In conditii de vant puternic, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare. Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe.

Totodata, recomandam pietonilor sa traverseze numai prin locurile maracate corespunzator, dupa o temeinica asigurare si sa evite pe cat posibil deplasarea pe partea carosabila.

 

 

 

0 comentarii2681 vizualizări21 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0