Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
I.P.J. B-N ISI EXTINDE PARTENERIATELE INTERNATIONALE.

In aceasta saptamana politia bistriteana a fost gazda unei intalniri cu o delegatie din Belgia, regiunea Kastze,  formata din trei ofiteri de politie, primarul localitatii  Zems si cinci reprezentanti ai primariei, care au dezvoltat in ultimii 25 de ani o legatura de prietenie cu localitatea Spermezeu.

              In 23 septembrie a.c. delegatia belgiana a avut o intrevedere cu conducerea politiei bistritene la sediul Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud, cu intentia initierii unui schimb de experienta si de bune practici cu politistii bistriteni.

            Politistii belgieni au prezentat modul de organizare si functionare a politiei federale si locale din Belgia si si-au manifestat interesul pentru colaborarea cu politia bistriteana atat pe linie de combatere cat si de prevenire a criminalitatii.

Mesajul sefului  inspectoratului , domnul chestorul de politie dr. Marius Linul a subliniat importanta colaborarii inspectoratului cu institutiile politienesti din alte tari:  "Urmarim prin aceste parteneriate sa imbunatatim calitatea actului politienesc prin adoptarea de bune practici europene. De asemenea, ne dorim sa implementam impreuna proiecte transfrontaliere prin care sa atragem finantari din  mecanismul european" .

In urma  discutiilor purtate s-au spus bazele unei colaborari si au fost stabilite contacte in vederea identificarii de noi oportunitati care sa sprijine viitoarele activitati parteneriale.

               In 24 septembrie delegatia belgiana a vizitat sediile Sectiei 1 de politie rurala Bistrita  si Postului de politie Dumitrita, membrii delegatiei fiind impresionati de modul in care politia rurala conlucreaza cu autoritatile locale pentru supravegherea video a comunitatii in vederea cresterii sigurantei cetatenilor.

            Parteneriatul cu politia belgiana este al treilea parteneriat international gestionat de politia bistriteana, pe langa cele cu politiile din Neubrandenburg Germania si Balti Republica Moldova.

 

.

 

Fata de tanarul cercetat pentru infractiuni de nerespectare a regimului armelor si al munitiilor si de furt calificat a fost dispusa masura controlului judiciar.

             La data de 24 septembrie a.c., tanarul, in varsta de 27 de ani, din Nimigea, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de " Nerespectare a regimului armelor si al munitiilor" si  "Furt calificat", a fost prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud cu propunere de arestare preventiva.

            Fata de acesta a fost dispusa luarea masurii preventive a controlului judiciar.

             In urma cercetarilor efectuate, in cauza,  s-a dispus extinderea urmaririi penale fata de 5 barbati cu varste cuprinse intre 26 si 41 de ani, din comuna Nimigea, sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire.

             ***

              Va reamintim faptul ca in cursul zilei de 23 septembrie a.c., politistii au identificat un tanar, de 27 de ani,  banuit ca in perioada 22 decembrie 2014 - 10 ianuarie 2015, ar fi sustras o arma cu aer comprimat, unelte de  constructie, aparatura electronica si alte bunuri in valoare totala de 2.400 de lei din doua   locuinte situate in comuna Nimigea, localitatea Floresti.

 

 

 

0 comentarii2604 vizualizări25 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0