Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Si-au dat seama ca este vorba despre o inselatorie si au anuntat politia!

Recomandarile politistilor bistriteni pentru a nu deveni victimele escrocilor! La data de 29 septembrie a.c., un barbat, in varsta de 71 de ani, din orasul Nasaud, a fost contactat pe telefonul fix de catre o persoana necunoscuta care s-a recomandat ca fiind politist de la rutiera. Acesta i-a comunicat faptul ca fiul sau a provocat un accident de circulatie, soldat cu victime, solicitandu-i nasaudeanului bani, lucru care nu s-a intamplat.

           La aceeasi data, o persoana necunoscuta a contactat pe telefonul fix un bistritean, in varsta de 20 de ani, caruia i s-a recomandat ca fiind politist in cadrul Politiei Rutiere Bistrita, aducandu-i la cunostinta faptul ca un membru al familiei a decedat intr-un accident rutier. La intrebarile suplimentare adresate de persoana vatamata, barbatul necunoscut a inchis brusc telefonul, iar bistriteanul si-a dat seama ca este vorba despre o inselatorie.

          Politistii efectueaza in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la inselaciune.

          ***

          Pentru a nu deveni victima acestui gen de inselaciune, denumita generic "metoda accidentul", politistii bistriteni atentioneaza cetatenii sa fie prudenti atunci cand sunt apelati telefonic de persoane necunoscute si ii sfatuiesc sa tina cont de urmatorul set de recomandari: 

  • In cazul in care sunteti contactati de persoane care pretind a fi o ruda apropiata sau sustin ca suna din partea acesteia, solicitandu-va sume de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, in care ar fi fost implicata, nu dati curs solicitarii, in ciuda impulsului imediat cauzat de reactia emotionala;
  • Verificati daca ruda in cauza a fost implicata intr-un eveniment rutier, cereti date despre unitatea medicala, de politie sau parchet unde s-ar afla aceasta si sunati pentru confirmare sau luati legatura chiar cu persoana in cauza, pentru a va asigura ca nu este vorba despre o inselaciune;
  • Daca sunteti contactat de catre cineva care va apeleaza in numele unei rude apropiate, solicitati-i acestuia o intalnire directa si anuntati politia la numarul de urgenta 112, pentru a va acorda sprijin, si nu mergeti la aceste intalniri decat insotiti de reprezentantii politiei!

 In cazul in care va confruntati  cu asemenea situatii, adresati-va de urgenta celei mai apropiate unitati de politie sau apelati numarul unic de urgenta 112!!!

 

 

 

            Prinsi in flagrant de politisti in timp ce sustrageau nuci

            La data de 29 septembrie a.c., politistii bistriteni au prins in flagrant un barbat, de 58 de ani, o femeie, in varsta de 55 de ani, ambii din orasul Nasaud, precum si un barbat, de 65 de ani, din Dumitra, in timp ce sustrageau nuci dintr-o livada situata pe raza municipiului Bistrita.

            Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate.

            Fata de cele trei persoane cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

            ***

           Va reamintim faptul ca politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud desfasoara in perioada 01 septembrie-15 noiembrie a.c. o campanie preventiva, de informare a cetatenilor cu privire la masurile de autoprotejare necesare pentru a nu deveni victimele hotilor de produse agricole de pe camp. Campania de prevenire-informare are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor de sezon si se inscrie intr-o prioritate judeteana, abordand un gen de infractionalitate specifica acestei perioade.

0 comentarii2730 vizualizări30 septembrie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0