Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
ATENTIE LA DRUM! RECOMANDARI PRIVIND SEZONUL RECE.

Tanar cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si al munitiilor. La data de 10 octombrie a.c., politistii bistriteni au depistat pe raza orasului Singeorz Bai,  un tanar, in varsta de 28 de ani, din comuna Maieru, care detinea intr-un autoturism o arma neletala, din categoria celor supuse autorizarii, respectiv un pistol cu gaze, precum si 10 cartuse. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca barbatul nu este autorizat sa detina sau sa poarte arme neletale din categoria celor supuse autorizarii, iar arma nu figureaza in bazele de date ale politiei.       

        Arma neletala si munitia, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar fata de tanar, cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor.

 

 .

 

 

           Politistii bistriteni va recomanda sa va planificati din timp calatoriile, sa va interesati de conditiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmeaza sa il parcurgeti si sa adaptati viteza de rulare la conditiile de drum si trafic, in contextul alertei de intrare sub coduri portocalii si galbene de ploi, vant, lapovita si ninsori.  Avand in vedere alertele meteorologilor care anunta ploi, vant, lapovita si ninsori in aproape toata tara, Politia Romana va recomanda sa fiti atenti la drum si sa va interesati de conditiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmeaza sa il parcurgeti.

        Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

        Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!

         Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Politia Romana recomanda de asemenea conducatorilor de autovehicule sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

         Politistii rutieri va recomanda sa folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor de parbriz si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare!

        Va reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

       De asemenea, politistii rutieri atrag atentia asupra necesitatii respectarii indicatiilor agentilor de circulatie si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum.

 

Politistii va ureaza "Drum bun in conditii de siguranta!" si va sfatuiesc sa conduceti preventiv!

0 comentarii2849 vizualizări12 octombrie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0