Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
12 persoane au fost retinute pentru 24 de ore dupa ce ar fi sustras aproximativ 160 de arbori dintr-o arie protejata.

La data de 6 februarie a.c., 16 persoane, cu varste cuprinse intre 14 ani si 64 de ani, toate din localitatea Cusma, sunt banuite ca ar fi taiat si sustras aproximativ 160 de arbori, in volum de 64 mc material lemnos, dintr-o padure situata in comuna Bistrita Bargaului, desemnata arie protejata, conform sit Natura 2000.

          La data de 7 februarie a.c., fata de 9 dintre persoanele banuite de comiterea faptelor, a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de "taiere fara drept de arbori", si "furt de arbori".

          Totodata, alti trei barbati au fost retinuti pentru 24 de ore si pentru savarsirea infractiunilor de "amenintare", "lovire sau alte violente" si "razbunarea pentru ajutorul dat justitiei", intrucat ar fi recurs la amenintari si agresiuni fata de una dintre persoanele implicate, ca urmare a cooperarii acesteia cu politistii bistriteni.

          Cele 12 persoane retinute urmeaza a fi prezentate Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

          Prejudiciul cauzat este de aproximativ 19.184 de lei.

          La actiune au participat si jandarmi.

 

 

            Verificari efectuate de politisti la persoane aflate in arest la domiciliu.

La data de 7 februarie a.c., ca urmare a verificarilor efectuate la domiciliile a doi tineri, in varsta de 19 ani si 21 de ani, din municipiul Bistrita, respectiv comuna Sieu-Magherus, fata de care Judecatoria Bistrita a dispus, la data de 18 iulie 2015, luarea masurii arestului la domiciliu, s-a constatat faptul ca acestia nu se afla la domiciliu, urmand a fi sesizata Judecatoria Bistrita in acest sens.

***

          Va reamintim faptul ca, in perioada iunie - iulie 2015, cei doi tineri, impreuna cu alte sase persoane, ar fi sustras  bunuri, sume de bani si bijuterii, din doua locuinte, doua garaje si un beci, situate pe raza municipiului Bistrita, cauzand un prejudiciu de aproximativ 126.600 de lei.

 

 

Cercetati pentru lovire sau alte violente.

La data de 7 februarie a.c., politia a fost sesizata cu privire la faptul ca pe raza comunei Lunca Ilvei a avut loc o agresiune, soldata cu ranirea unei persoane.

In urma cercetarilor efectuate a rezultat faptul ca un barbat, in varsta de 39 de ani, din Lunca Ilvei, ar fi fost agresat fizic de catre cinci tineri, cu varste cuprinse intre 19 ani si 21 de ani, toti din comuna, suferind leziuni corporale.

Barbatul a fost transportat la Spitalul orasenesc Nasaud in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente.

0 comentarii2681 vizualizări08 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0