Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
11 persoane au fost arestate preventiv. Minor cercetat pentru furt calificat.

La data de 8 februarie a.c., cele 12 persoane retinute pentru 24 de ore pentru taiere fara drept si furt de arbori au fost prezentate Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva. Fata de 11 dintre acestea instanta a dispus arestarea preventiva, pe o perioada de 30 de zile, fiind incarcerate in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita Nasaud.

         ***

         Va reamintim faptul ca persoanele in cauza, toate din localitatea Cusma, ar fi taiat si sustras aproximativ 160 de arbori, in volum de 64 mc., dintr-o padure din comuna Bistrita Bargaului, desemnata arie protejata, conform sit Natura 2000, cauzand un prejudiciu de aproximativ 19.184 de lei.

        Dintre acestea, 3 sunt cercetate si pentru savarsirea infractiunilor de amenintare, lovire sau alte violente si razbunarea pentru ajutorul dat justitiei, intrucat ar fi recurs la amenintari si agresiuni fata de una dintre persoanele implicate, ca urmare a cooperarii acesteia cu politistii bistriteni.

 

 

        Minor cercetat pentru furt calificat

         La data de 8 februarie a.c., in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii bistriteni au identificat un minor, de 15 ani, din Feldru, banuit ca in cursul lunii decembrie, anul 2015, ar fi sustras o suma de bani si un lantisor din argint, din imobilul apartinand unui barbat, in varsta de 51 de ani, din comuna.

         Fata de minor sunt efectuate in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

 

 

          Cercetat pentru inducerea in eroare a organelor judiciare

           La data de 8 februarie a.c., politistii s-au sesizat din oficiu fata de un barbat, in varsta de 41 de ani, din comuna Maieru, sub aspectul savarsirii infractiunii de inducerea in eroare a organelor judiciare.

          In fapt, la data de 29 ianuarie a.c., acesta ar fi sesizat politia cu privire la faptul ca, in perioada 05-29 ianuarie 2016, persoane necunoscute ar fi patruns in imobilul pe care il detine in municipiul Bistrita, iar din interior ar fi sustras o suma de bani.

          Ca urmare a investigatiilor efectuate de politistii bistriteni, s-a stabilit faptul ca barbatul si-ar fi inscenat fapta reclamata.

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

 

 

 

 

0 comentarii2702 vizualizări09 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0