Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE BRACONAJ CINEGETIC. Retinut pentru 24 de ore pentru furt calificat.

La aceasta ora, politistii din Bistrita-Nasaud efectueaza perchezitii la persoane banuite ca ar fi introdus ilegal, pe teritoriul Romaniei, arme de vanatoare, pe care le-ar fi folosit pentru comiterea unor fapte de braconaj cinegetic. In aceasta dimineata, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita- Nasaud efectueaza 28 de perchezitii, pe raza judetului, la persoane banuite de contrabanda calificata, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor si braconaj.

 18 persoane, cu varste cuprinse intre  22 de ani si 57 de de ani, sunt banuite ca ar fi introdus ilegal, pe teritoriul Romaniei, arme de vanatoare, pe care le-ar fi folosit pentru comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Actiunea beneficiaza de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

 La actiune participa si jandarmi.

 

.

 

          Retinut pentru 24 de ore pentru furt calificat.

           La data de 17 februarie a.c., in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii bistriteni au identificat un barbat, in varsta de 49 de ani, din Lesu, banuit ca in perioada ianuarie-februarie 2016 ar fi comis 8 fapte de furt calificat si o tentativa la furt calificat.

          In fapt, acesta ar fi sustras unelte electrice, cabluri, mase plastice, deseuri din cupru, elementi pentru instalatii sanitare, alimente si bauturi alcoolice, din boxele situate in subsolul a trei imobile din municipiul Bistrita, cauzand un prejudiciu in valoare de 4.240 de lei.

           Fata de barbat a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva. 

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acestuia.

          ***

          Pentru a nu risca sa deveniti victima hotilor, politistii va recomanda:

  • asigurati-va ca la subsolul imobilului nu pot patrunde hoti, intrucat bunurile depozitate (alimente, bauturi, unelte etc.) reprezinta o tentatie pentru acestia;
  • montati gratii la gurile de aerisire si la ferestrele de la subsol;
  • asigurati intrarea in subsolul cladirilor si usile boxelor cu incuietori rezistente!
  • apelati la firme specializate in paza imobilelor si montarea sistemelor de supraveghere video.

 

 

Barbat pagubit de o suma de bani, de o persoana pe care a luat-o la ocazie

            La data de 17 februarie a.c., politia a fost sesizata de catre un barbat, in varsta de 30 de ani, din Rodna, cu privire la faptul ca o persoana necunoscuta pe care ar fi luat-o la ocazie i-ar fi sustras o suma de bani din portmoneu.

          In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca, in timp ce conducea un autovehicul pe raza municipiului Dej, barbatul ar fi luat la ocazie o persoana necunoscuta, pe care ar fi transportat-o pana in localitatea Coldau. Ulterior, barbatul, de 30 de ani, si-a verificat portmoneul, constatand faptul ca i-ar fi fost sustrasi 240 de lei.

            Ca urmare a cercetarilor efectuate de politistii bistriteni  a fost identificata persoana necunoscuta, ca fiind un tanar, in varsta de 21 de ani, din Nasaud.

          In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

          ***

          Atentie pe cine luati la ocazie!

           Pentru a nu deveni victima unor astfel de infractiuni, politistii va recomanda sa nu luati in masina persoane necunoscute!

          Asigurati-va ca banii, bagajele si bunurile pe care le transportati in interiorul autovehiculului nu pot fi sustrase, pastrand in permanenta un contact vizual cu acestea!

 


          Cercetat pentru distrugere

            La data de 17 februarie a.c., politistii bistriteni au identificat un tanar, in varsta de 29 de ani, din Muresenii Bargaului, banuit de comiterea a doua fapte de distrugere.

            Acesta este banuit ca in perioada ianuarie-februarie 2016 ar fi distrus bariera de acces la un drum forestier din comuna Tiha Bargaului.

           Prejudiciul cauzat, in valoare de  900 de lei, a fost recuperat in totalitate.

           Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a tanarului.

           

             

0 comentarii2702 vizualizări18 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0