Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
Update: PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE BRACONAJ CINEGETIC.

Politistii din Bistrita-Nasaud au ridicat 20.000 de lei, o arma de vanatoare, cartuse letale, lunete si accesorii pentru arme de foc, carne de vanat, trofee, articole pirotehnice, alcool si 20.000 de lei, in urma a 28 de perchezitii domiciliare. / 11 persoane au fost retinute. La data de 18 ianuarie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita - Nasaud au efectuat 28 de perchezitii, pe raza judetului, la persoane banuite de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, contrabanda calificata si braconaj.

 18 persoane, cu varste cuprinse intre  22 de ani si 57 de ani, sunt banuite ca ar fi introdus ilegal, pe teritoriul Romaniei, arme de vanatoare, pe care le-ar fi folosit pentru comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 In urma perchezitiilor, politistii au ridicat o arma de vanatoare confectionata artizanal, 2 tevi pentru arme de vanatoare, 207 cartuse letale, lunete si accesorii pentru arme de foc, 4 kg. de carne de vanat, 17 trofee (cerb, tap si mistret), 200 de articole pirotehnice din categoria a II-a, 400 l. de alcool si 20.000 de lei.

 Fata de 11 persoane s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, braconaj, marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. Acestea urmeaza sa fie prezentate Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, cu propunere de arestare preventiva.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

La activitati au participat si jandarmi.

.

 

 

           Barbatul cercetat pentru furt calificat a fost arestat preventiv.

           La data de 18 februarie a.c., barbatul, in varsta de 49 de ani, din Lesu, banuit ca in perioada ianuarie-februarie 2016 ar fi comis 8 fapte de furt calificat si o tentativa la furt calificat, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva. 

           Propunerea a fost insusita iar instanta a dispus luarea masurii arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile, acesta fiind incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita Nasaud.

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a barbatului.

          ***

           Va reamintim faptul ca  acesta ar fi sustras unelte electrice, cabluri, mase plastice, deseuri din cupru, elementi pentru instalatii sanitare, alimente si bauturi alcoolice, din boxele situate in subsolul a trei imobile din municipiul Bistrita, cauzand un prejudiciu in valoare de 4.240 de lei.

                      

 

0 comentarii2891 vizualizări19 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0