Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Retinut pentru 24 de ore pentru talharie.

La data de 23 februarie a.c., ca urmare a cercetarilor efectuate de politistii bistriteni, a fost identificat un tanar, in varsta de 27 de ani, din judetul Mures, banuit ca in cursul zilei de 4 februarie 2016, aflandu-se pe o strada din municipiul Bistrita, s-ar fi apropiat, din spate, de un barbat, in varsta de 67 de ani, din Bistrita, caruia i-ar fi smuls de la gat o borseta pe care bistriteanul o avea asupra sa, in care se afla un telefon mobil.

            Fata de tanar a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de talharie, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

             Prejudiciul cauzat, in valoare de 1.000 de lei, a fost recuperat iar bunul sustras a fost restituit persoanei vatamate.

            ***

            Recomandari pentru prevenirea talhariilor:

            Cand va deplasati  prin zone aglomerate sau necirculate, nu va expuneti la vedere bijuteriile, telefonul mobil si manifestati atentie sporita asupra posetelor, gentilor si portmoneelor;

            Daca se incearca smulgerea bunurilor personale, actionati prompt si alertati persoanele din imediata apropiere;

            Opuneti rezistenta numai daca integritatea dumneavoastra fizica nu este pusa in pericol. In caz contrar, renuntati la obiectele pretinse de agresor si anuntati imediat Politia la 112.

 

 

            Cercetat pentru tentativa la furt calificat

             La data de 23 februarie a.c., in urma cercetarilor si verificarilor efectuate, politistii au identificat un barbat, in varsta de 35 de ani, din judetul Arges, banuit ca in perioada 14-15 februarie 2016 ar fi patruns in curtea unei case de vacanta, sitata pe raza localitatii Crainimat, cu intentia de a sustrage bunuri din interiorul imobilului. Datorita sistemelor de inchidere a usilor rezistente, barbatul nu ar fi reusit sa patrunda in incinta casei de vacanta.     

             In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la furt calificat.

           ***

            Intrucat casele de vacanta, casele in constructie si cele izolate constituie adesea o tinta pentru hoti, datorita neglijentei sau lipsei de precautie a proprietarilor, politistii va recomanda:

-         asigurati perimetrul constructiei cu sisteme de supraveghere care usureaza munca politiei in cazul unui furt;

-         faceti vizite la perioade regulate de timp pentru a verifica daca bunurile dumneavoastra sunt in siguranta sau, daca nu aveti aceasta posibilitate, rugati un vecin/localnic sa verifice mai des locuinta si imprejurimile;

-         asigurati iluminatul corespunzator al locuintei si al imprejurimilor;

-         fiti precauti atunci cand angajati persoane necunoscute ca muncitori in constructii;

-         asigurati-va imobilele, in special pe timp de noapte, prin incuierea usilor, a portilor, a ferestrelor si a altor zone de acces in locuinta cu incuietori rezistente!

 

 

           Politistii cerceteaza imprejurarile in care ar fi avut loc o talharie in orasul Nasaud

           La data de 23 februarie a.c., politia a fost sesizata cu privire la faptul ca pe raza orasului Nasaud ar fi avut loc o talharie.

           In urma investigatiilor efectuate de politisti au fost identificati trei minori, in varsta de 13 ani, 15 ani si 16 ani, toti trei din Nasaud, banuiti ca impreuna cu o persoana necunoscuta ar fi deposedat, prin amenintare, doua persoane, din comuna Ilva Mare, de o suma de bani si un ceas pe care acestea le aveau asupra lor.

          Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a minorilor.

         

***

             Nu va laudati persoanelor cunoscute intamplator cu valorile pe care le aveti asupra dumneavoastra;

            Cand vorbiti la telefonul mobil pe strada, manifestati atentie la persoanele din jurul dumneavoastra si observati-le reactia;

            Evitati sa va deplasati dupa lasarea intunericului sau la ore tarzii pe alei neiluminate, izolate si necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcari izolate, locuri din apropierea barurilor etc. iar daca deplasarea este absolut necesara, apelati la serviciile de taximetrie autorizate;

            Daca sunteti in pericol, cereti sprijinul persoanelor de pe strada, intrati in cel mai apropiat magazin sau sunati la usa unei locuinte cu ferestre luminate;

            Luati atitudine fata de manifestarile antisociale si nu protejati infractorii prin tacere! Ganditi-va ca urmatoarea victima puteti fi chiar dumneavoastra !

 

0 comentarii2758 vizualizări24 februarie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0