Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Cercetati pentru fals in declaratii si infractiuni la regimul armelor si munitiilor.

La data de 10 martie a.c., politistii bistriteni s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de "Fals in declaratii".  Astfel, in sarcina a doua persoane, in varsta de 26 de ani, respectiv 48 de ani, s-a retinut faptul ca ar fi predat unei societati comerciale, din Bistrita, 132.576 de kg deseuri feroase si neferoase, in valoare totala de 77.997 de lei, cunoscand faptul ca acestea nu proveneau din gospodaria proprie, conform celor declarate, ci apartineau unor persoane juridice.

         Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor doua persoane.

 

 

        Cercetati pentru infractiuni la regimul armelor si munitiilor si contra infaptuirii justitiei

          La data de 10 martie a.c.,  fiind in continuarea cercetarilor intr-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au extins urmarirea penala pentru infractiunile de "Uzul de arma fara drept", "Marturie mincinoasa" si "Nerespectarea regimului armelor si al munitiilor".

         In fapt, in septembrie 2014, un barbat, in varsta de 35 de ani, din comuna Parva, este banuit ca ar fi executat mai multe focuri cu o arma de vanatoare, achizitionata prin intermediul unei alte persoane.

        Totodata, in iunie 2013, alte doua persoane sunt banuite ca ar fi dat declaratii necorespunzatoare adevarului, in fata organelor de cercetare penala ale politiei judiciare din cadrul IPJ Bistrita Nasaud.

         De asemenea, fata de alte doua persoane din Parva sunt efectuate cercetari intrucat ar fi detinut la locuinta acestora, situata pe raza comunei, 116 cartuse pentru arme letale cu destinatia vanatoare, acestea fiind ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuata in cursul lunii februarie 2016.

         Dosarul de urmarire penala a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud cu propunere de prelungire a masurii arestarii preventive fata de cele trei persoane arestate preventiv, pe o perioada de 30 de zile, ca urmare a perchezitiilor domiciliare efectuate la data de 18 februarie a.c., la persoane banuite de braconaj cinegetic.

 

                                

 

0 comentarii2688 vizualizări11 martie 2016




rss 2.0
rss 2.0