Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
PREVENIREA DELINCVENTEI JUVENILE - O PRIORITATE A POLITIEI BISTRITENE.

"Saptamana Prevenirii Delicventei Juvenile" reprezinta o manifestare preventiv-informativa cu caracter complex care vizeaza sensibilizarea cetatenilor in legatura cu importanta prevenirii criminalitatii, necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie si consecintele asociate comiterii de infractiuni.

 Delincventa juvenila reprezinta un fenomen ce include totalitatea incalcarilor de norme sociale savarsite de catre tinerii sub 18 ani, incalcari sanctionate penal. 

Astfel, in perioada 09 - 13 mai a.c., ofiterii de prevenire, alaturi  politistii rutieri, cei de ordine publica si din mediul rural au realizat o sesiune de informare in baza planului intocmit la nivel national, adresata elevilor din clasele a I-a si a XII-a, acestia avand ocazia de a cunoaste prevederile legale care fac referire la infractorii-minori, consecintele comiterii de infractiuni, precum si cauzele si formele de manifestare a delincventei juvenile.

          Cu acest prilej au fost dezbatute cazuri concrete in care au fost implicati minori, autori ai unor fapte de natura penala, iar politistii au transmis recomandari preventive, pentru ca elevii sa nu ajunga in astfel de situatii.

           Recomandarile politistilor bistriteni au vizat, in special, furturile, talhariile si manifestarile de violenta scolara, intrucat statisticile au evidentiat predispozitia minorilor spre comiterea acestui gen de infractiuni.

          Activitatile de informare vor continua pe tot parcursul saptamanii acesteia, fiind completate si de alte tipuri de manifestari antidelincventa-  concursuri, expozitii pe teme preventive etc.

            Proiectul national vizeaza cresterea gradului de informare a minorilor, a parintilor si a cadrelor didactice, cu privire la prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zonele adiacente unitatiilor de invatamant preuniversitar.

0 comentarii2716 vizualizări11 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0