Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
11 elevi care absentau nemotivat de la orele de curs au fost depistati de politisti.

La data de 13 mai a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au organizat o actiune, pe raza orasului Singeorz-Bai, privind prevenirea si combaterea faptelor antisociale in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar, cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic, precum si prevenirea delincventei juvenile in incinta si zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar.

           Cu aceasta ocazie au fost depistati 11 elevi care absentau nemotivat de la orele de curs.  

          Acestia au fost predati unitatii de invatamant din care provin in vederea luarii impotriva lor a masurilor disciplinare ce se impun.

 

 

           Sanctiuni contraventionale aplicate si material lemnos confiscat.

           La data de 13 mai a.c., in urma unui control efectuat de politistii bistriteni la o instalatie de debitat material lemnos, apartinand unei persoane fizice autorizate din localitatea Ragla, s-a constatat faptul ca antreprenorul entitatii ar fi primit, in vederea debitarii, 1,5 mc lemn rotund rasinos.

           Cu sprijinul Garzii Forestiere Judetene Bistrita-Nasaud s-a procedat la masurarea cantitatii faptice, constatandu-se faptul ca acesta detine faptic 3,78 mc material lemnos.

           Astfel, au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, in valoare de 5000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, si au fost confiscati 2,28 mc material lemnos.

           Totodata, au fost efectuate verificari cu privire la legalitatea provenientei materialului lemnos identificat, stabilindu-se faptul ca un tanar, in varsta de 22 de ani, din Dumitrita, padurar la un ocol silvic din judetul Bistrita-Nasaud, ar fi expediat materialul lemnos, identificat la antreprenorul persoanei fizice autorizate, din cantonul de padure aflat in gestiunea sa, intocmind in acest sens un aviz de insotire fals ce contine date nereale cu privire la provenienta. 

0 comentarii2800 vizualizări16 mai 2016




rss 2.0
rss 2.0