Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 30 Mai 2024 - 14587
Actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscal. Substantele periculoase, in atentia politistilor.

La data de 22 noiembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu inspectori din cadrul DSVSA Bistrita-Nasaud, au efectuat o actiune pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si respectarea normelor sanitar-veterinare.

 Astfel, au fost efectuate controale si verificari de specialitate la  agenti economici si persoane fizice care desfasoara activitati comerciale, pe raza municipiului Bistrita.

 Cu aceasta ocazie au fost constatate si aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 6.200 lei, pentru fapte prevazute de Legea nr. 12/1990 si HG nr. 984/2005.

 

 

 

           Substantele periculoase, in atentia politistilor.

 La data de 22 noiembrie a.c, ca urmare a unor verificari, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au constatat faptul ca, un barbat de 59 de ani din Beclean, in calitate de reprezentant al unei intreprinderi individuale, ar fi expus spre vanzare produse de protectia plantelor cu termenul de valabilitate expirat.

 De asemenea, politistii au constatat faptul ca, cel in cauza a depozitat intr-un sopron, in conditii neconforme normelor legale, cantitatea de 4.950 kg de ingrasamant complex.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri si nesupravegherea si neasigurarea depozitelor de deseuri si substante periculoase, precum si nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice si produselor de protectie a plantelor numai ambalate si in locuri protejate.

 

 

 

0 comentarii2695 vizualizări23 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0