Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Politistii bistriteni recomanda prudenta in trafic si sa respectarea regulilor de circulatie.

Politistii bistriteni recomanda, atat conducatorilor de vehicule, cat si pietonilor sa manifeste maxima prudenta in trafic si sa respecte regulile de circulatie. Ieri, 2 decembrie a.c., 60 de echipaje de politie si peste 100 de politisti rutieri si de ordine publica au actionat pe trei schimburi, pe raza intregului judet, pentru monitorizarea traficului rutier, dar si pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere cauzate de fenomene meteo periculoase.

Ca urmare a prezentei active a politistilor, dar si a conduitei corecte adoptata de cetateni, nu au fost inregistrate evenimente deosebite.

Pentru abaterile de la normele contraventionale, politistii au aplicat peste 80 de sanctiuni, in valoare de aproximativ 21.100 lei.

Pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 73 de sanctiuni contraventionale si au retinut doua permise de conducere.

Din totalul sanctiunilor contraventionale aplicate, trei au fost pentru lipsa anvelopelor de iarna, fiind retrase si trei certificate de inmatriculare.

De asemeanea, a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 3150 lei, pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna, potrivit reglementarilor in vigoare.

   

RECOMANDARI PENTRU CIRCULATIA IN CONDITII DE IARNA

Politia Romana recomanda, in special, conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere si sa adapteze permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic.

Daca partea carosabila este umeda ori acoperita cu polei sau zapada, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare, in astfel de conditii, este mult mai mare.

Intrucat vantul puternic, lapovita, ninsoarea si depunerile de polei afecteaza intotdeauna buna desfasurare a circulatiei rutiere, recomandam conducatorilor auto sa-si sporeasca atentia pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare.

Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic i-ar putea rupe.

Va reamintim de asemenea ca, rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, astfel incat, cu cat viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atat mai mare poate fi si abaterea de la trasa ideala de rulare. 

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile, sub forma de lapovita sau ninsoare, precum si vantul puternic pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza ploii/lapovitei/ninsorii, folosirea luminilor de catre toti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.

In aceste conditii, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie folosite si pe timpul zilei, permanent, mai ales in conditii de vreme nefavorabila.

De asemenea, curatati in permanenta farurile si blocurile de semnalizare si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare!

Astfel, actionati din timp stergatoarele de parbriz, pe vreme de ploaie sau ninsoare, cand din sensul opus se apropie alte vehicule.

Totodata, va recomandam sa va informati cu privire la conditiile meteo din zonele in care urmeaza sa va deplasati si sa va echipati masina corespunzator. Nu plecati la drum fara anvelope de iarna! Prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara a face referire la vreo data calendaristica.

Nu consumati alcool si nu conduceti daca simtiti ca sunteti obositi! Evitati sa vorbiti la telefonul mobil in timp ce conduceti masina, daca nu aveti atasat la acesta dispozitivul de tip "hands-free".

Si pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in conditii de siguranta.

 

0 comentarii2660 vizualizări03 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0