Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
ATENTIE POLEI! CONDUCETI PRUDENT!

Avand in vedere atentionare ANM -cod galben de polei in judetul Bistrita-Nasaud, politistii va recomanda sa tineti cont de urmatoarele recomandari: CONDUCATORI AUTO!

  • Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum, meteo si trafic.

       Circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare!

  • Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie!

Actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie poate duce la deraparea autovehicului si implicit la pierderea controlului asupra acestuia. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos si nu efectuati depasiri riscante!

  • Pastrati in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata!

Politia Romana recomanda conducatorilor de autovehicule sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

  • Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila!

Pentru a fi vizibil in trafic, folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor de parbriz si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare!

PIETONI!

  • Respectati regulile de circulatie rutiera si adoptati un comportament preventiv!

Traversati drumul public doar prin locurile permise!

Inainte sa va angajati in traversare, asigurati-va de mai multe ori!

Pe timp de noapte, daca circulati pe partea carosabila a drumului, aplicati pe imbracaminte accesorii reflectorizante sau aveti la indemana o sursa de lumina vizibila din ambele parti!

 

           Adoptati un comportament preventiv in traficul rutier!

 

0 comentarii2625 vizualizări10 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0