Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
ALEGERILE PARLAMENTARE, IN SIGURANTA!

Politia Romana a luat toate masurile, din competenta, pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta publica, pe intreaga durata a desfasurarii alegerilor pentru Senat si  Camera Deputatilor, din data de 11 decembrie. Aceste masuri urmaresc buna derulare a procesului electoral, precum si un mod de actiune corect si echidistant al politistilor.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud, peste 400 de politisti vor fi angrenati, pentru buna desfasurare a scrutinului electoral, suplimentar fata de dispozitivul curent, in vederea asigurarii masurilor de paza si protectie si de ordine si liniste publica si prevenirii oricaror fapte antisociale.

De asemenea, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud va desfasura activitati, in vederea gestionarii posibilelor incidente cu caracter electoral. 

Informatii pe care trebuie sa le cunoasteti:

Aveti dreptul la vot daca aveti 18 ani impliniti si nu v-a fost interzisa exercitarea acestui drept prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Puteti vota intre orele 07.00 si 21.00.

Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 - 393, care sunt faptele care constituie infractiuni electorale, si care sunt pedepsele prevazute de lege. 

Contraventiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevazute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente.

Sesizati orice incalcare a legii electorale la 112!

 

0 comentarii2639 vizualizări10 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0