Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Politistii bistriteni intensifica actiunile in baza planului national "FOC DE ARTIFICII".

In perioada 15 noiembrie 2016 - 4 ianuarie 2017, din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor de politie Bogdan Despescu, politistii actioneaza la nivel national, pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

 Astfel, la nivel judetului, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase efectueaza actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale.

 Cu aceasta ocazie, au fost costatate 12 infractiuni privind operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drep si au fost indisponibilizate in vederea confiscarii peste 6500 de articole pirotehnice.

 Politia Romana reaminteste ca este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4, a articolelor pirotehnice de scena (T1 si T2) si a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea masurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor si a mediului.

 

Nu este permisa folosirea articolelor pirotehnice in urmatoarele situatii:

 a) intre orele 24.00 si 06.00, cu exceptia evenimentelor de interes local, national sau international, in baza aprobarii autoritatilor locale;

b) la o distanta mai mica de 50 de metri de constructiile de locuinte cu pana la 4 niveluri si la mai putin de 100 de metri fata de cele cu peste 4 niveluri;

c) la o distanta mai mica de 500 de metri de instalatiile electrice de inalta tensiune, de locurile de depozitare si livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalatiile de gaze.

d) la o distanta mai mica decat cea prevazuta de reglementarile in vigoare pentru obiectivele chimice si petrochimice ori pentru alte obiective care prezinta pericol de incendiu sau explozie;

e) in locurile in care exista riscul producerii de alunecari de teren, avalanse sau caderi de pietre;

f) pe drumurile publice deschise circulaiei rutiere, pe aleile pietonale si in spatiile deschise cu aglomerari de persoane;

g) la o distanta mai mica de 500 de metri de paduri.

 

Totodata, in conformitate cu legislatia in vigoare, este permisa organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 si 4 numai in conditiile in care exista acordul primariei, al inspectoratului pentru situatii de urgenta judetean si avizul inspectoratului judetean de politie pe a carui raza se executa jocurile respective.

Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

 De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoane cu varsta sub limita prevazuta de lege, respectiv 18 ani, precum si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

 In vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru prevenirea victimizarii populatiei, ca urmare a folosirii in conditii nelegale a produselor pirotehnice, Politia recomanda tuturor cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud, respectarea normelor legale existente in acest domeniu.

 

 

.

Foto - arhiva 

 

 

0 comentarii2730 vizualizări29 decembrie 2016




rss 2.0
rss 2.0