Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

La data de 19 ianuarie a.c., politistii de investigatii criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii,  emis de catre Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat, de 36 ani, din Budacul de Sus, care a fost condamnat la 2 ani inchisoare, pentru comiterea infractiunii de furt de arbori. Susnumitul a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

 

Retinut pentru mai multe infractiuni la regimul silvic.

 La data de 19 ianuarie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-o cauza privind comiterea infractiunilor de taiere si furt arbori, politistii au identificat un barbat, de 48 de ani, din Budacu de Sus, banuit de comiterea faptelor.

 Astfel, in perioada 3 februarie- 9 decembrie 2016, cel in cauza ar fi savarsit 5 infractiuni si 24 contraventii, toate la regimul silvic. Barbatul este banuit ca, in perioada respectiva,  ar fi taiat si sutras material lemnos de pe raza comunei Dumitrita, cauzand un prejudiciu total de 11717,7 lei.

 Fata de cel in cauza s-a luat masura retinerii pentru 24 ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, cu propunere de arestare  preventiva.

 Cercetarile continua de catre Sectia 1 Politie Rurala Bistrita.

 

 

            Doua persoane sunt cercetate de politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, pentru infractiuni de natura silvica si rutiera.

  La data de 19 ianuarie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Braniste s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infractiunilor de taiere ilegala de arbori si furt de arbori.

 Din verificarile si investigatiile efectuate, in colaborare cu politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, jandarmi din cadrul IJJ BN si specialisti din cadrul Ocolului Silvic Bistrita, a rezultat faptul ca, in perioada 11-13 ianuarie a.c.,  doi barbati, de 32 de ani, respectiv 40 de ani, ambii din localitatea Ciresoaia, ar fi taiat ilegal si sustras cantitatea de 20 mc, cauzand un prejudiciu de 4500 de lei.

 

De asemenea, la data de 19 ianuarie a.c., barbatul de 32 de ani a fost depistat de politisti, pe raza localitatii Ciresoaia, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat si fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, cu care transporta material lemnos pentru care nu avea acte legale de provenienta.

 In cauza s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de catre Sectia 4 Politie Rurala Beclean.

 

 

0 comentarii2807 vizualizări20 ianuarie 2017




rss 2.0
rss 2.0