Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Prevenirea si combaterea delictelor silvice, una dintre prioritatile politistilor bistriteni.

Ieri, 21 februarie a.c., ca urmare a unor controale efectuate, politistii au dispus confiscarea contravalorii a peste 150 mc de material lemnos. In anul 2016, pe raza judetului Bistrita-Nasaud au fost organizate si desfasurate 471 de actiuni pe linie silvica si 1074 controale, in cadrul carora au fost constatate si aplicate 478 de sanctiuni contraventionale si s-a confiscat cantitatea de 5346 mc material lemnos.

Ca urmare a activitatilor desfasurate, s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de mijloace de transport material lemnos indisponibilizate, a numarului de persoane puse sub acuzare, a numarului de persoane fata de care s-au dispus masuri preventive pentru infractiuni silvice sau conexe si a inculpatilor arestati preventiv pentru infractiuni silvice.

In anul 2017, politistii impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere continua demersul preventiv pentru combaterea delictelor silvice, pe raza judetului.

Astfel ca, la data de 21 februarie a.c., Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publica in colaborare cu  Garda Forestiera Bistrita-Nasaud au efectuat controale pentru prevenirea si combaterea delictelor din domeniul silviculturii.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca in perioada 31 ianuarie-3 februarie a.c., o societate comerciala, avand ca domeniu de activitate exploatarea si comercializarea materialului lemnos, cu sediul in comuna Sant, a expediat cantitatea de 153,96 mc material lemnos, fara a intocmi documentele legale de livrare si fara a inregistra expeditiile in evidentele societatii.

 Cu aceasta ocazie a fost aplicata o sanctiune contraventionala, in cuantum de 10 000 lei, conform legii 171/2010 si s-a confiscat contravaloarea materialului lemnos, in valoare de 47.573,64 lei.

 

 

 

 

0 comentarii2730 vizualizări22 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0