Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
POLITIA BISTRITEANA LA DATORIE, PENTRU SIGURANTA TRAFICULUI RUTIER.

14 permise de conducere retinute si sanctiuni contraventionale in valoare  de peste 60.000 lei aplicate de politisti, pe raza judetului Bistrita-Nasaud. La data de 25 februarie a.c., politistii bistriteni au desfasurat actiuni pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si salvarea de vieti, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie, punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.  

 In cadrul actiunilor desfasurate politistii au distribuit conducatorilor auto pliante cu recomandari pentru prevenirea accidentelor de circulatie si constientizarea cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie.

 De asemenea, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud au monitorizat traficul rutier si i-au sanctionat pe cei care au incalcat regulile de circulatie, fiind folosite si autospeciale dotate cu aparate radar in vederea prevenirii excesului de viteza.

 Totodata, actiunile politistilor au vizat prevenirea evenimentelor rutiere si depistarea celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, fiind intocmite doua dosare penale pentru "conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolului".

 In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate 177 de sanctiuni contraventionale, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 63.269 lei si au fost retinute 14 permise de conducere, pentru diverse abateri.

 

 

 

 

Politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza si adaptarii vitezei la conditiile de drum,  intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 Politia Romana va reaminteste ca VITEZA cauzeaza si agraveaza accidentele de circulatie. Le cauzeaza pentru ca reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului si le agraveaza intrucat socul e mai puternic, iar consecintele dramatice.

 Viteza scade vizibilitatea, reducand campul vizual al soferului la zona centrala a drumului.

 Nu uitati! Cu cat viteza este mai mare, socul produs de accident este mai mare, iar consecintele mai grave. Viteza induce stres intrucat il obliga pe sofer sa recepteze un volum mai mare de informatii intr-un timp mai scurt si ii scade vigilenta.

 Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.

 

 

0 comentarii2709 vizualizări26 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0