Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
CUNOASTE SI PROTEJEAZA PATRIMONIUL CULTURAL NATIONAL.

Politistii bistriteni au desfasurat activitati preventive in cadrul proiectului "CUNOASTE SI PROTEJEAZA PATRIMONIUL CULTURAL NATIONAL", desfasurat la nivel national in parteneriat cu Fundatia Collegium XXI. Campania "Scoala altfel - Sa stii mai multe, sa fii mai bun" reprezinta  un bun  prilej pentru politisti de a implica in demersul educativ-preventiv un numar cat mai mare de copii prescolari, elevi, cadre didactice si parinti, in scopul prevenirii criminalitatii.

 In acest context, ieri, 28 februarie a.c., politistii bistriteni au desfasurat activitati preventive pe linia protejarii patrimoniului cultural national.

 Cu aceasta ocazie, 90 de elevi din cadrul Colegiului National "Liviu Rebreanu" Bistrita, insotiti de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si Prevenire a Criminalitatii au desfasurat activitati preventive in cadrul proiectului "CUNOASTE SI PROTEJEAZA PATRIMONIUL CULTURAL NATIONAL",  proiect desfasurat la nivel national in parteneriat cu Fundatia Collegium XXI.

 Activitatea a fost una practica, interactiva, deosebit de interesanta pentru elevii participanti si a avut loc la "Casa Argintarului" din Bistrita, monument de arhitectura datat inca de la inceputul sec. al XVI- lea.

 

 Elevii implicati in acest proiect au aflat in ce consta  patrimoniul cultural national si li s-a vorbit despre cele mai cunoscute obiective si monumente istorice din municipiul Bistrita.  Au aflat astfel lucruri inedite despre ansamblul "Piata centrala sau sirul Sugalete", "Turnul Dogarilor" si breslele aurarilor.

 La final, in aula Colegiului National "Liviu Rebreanu",  toti elevii implicati au fost premiati cu diplome de participare si bratari tricolore.

 In perioada urmatoare, elevii Colegiului National "Andrei Muresanu"  si Colegiului Tehnic Infoel, din Bistrita vor fi implicati in activitati similare.

 

 

 

0 comentarii2667 vizualizări01 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0