Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 21 Iunie 2024 - 14587
134 litri alcool, detinut ilegal, confiscat de politistii Biroului Judetean de Politie Transporturi B-N.

La data de 5 martie a.c., in cadrul actiunilor preventive desfasurate, politistii Biroului Judetean de Politie Transporturi Bistrita-Nasaud au depistat, in trenul de persoane interregio 1832, intre statiile Salva si Ilva Mica, o femeie de 40 de ani, din Zagra. Femeia avea asupra sa cantitatea de 134 litri alcool, detinut in afara antrepozitului fiscal, fara insemne de fiscalizare si pe care il transporta in scop de comercializare.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru infractiunea de "detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile, supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, " iar cantitatea de alcool a fost ridicata in vederea confiscarii.

 

 

          Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

 La data de 3 martie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare mandatul de executare a pedepsei inchisorii emis de Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat, de 40 de ani, din  Bistrita, fiind condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

 Barbatul a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.       

 

 

 

Actiuni pe linie silvica, desfasurate de politistii nasaudeni.

 La data de  4 martie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, au organizat si desfasurat o actiune pe linia taierilor ilegale de arbori si a  transportului ilegal de material lemnos.

 Cu aceasta ocazia au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 2240 lei,  a fost confiscata cantitatea de 5,75 m3 material lemnos, a fost retinut un permis de conducere si un certificat de inmatriculare.

 

.

 

SFARSIT DE SAPTAMANA IN SIGURANTA

 In acest sfarsit de saptamana, 36 de persoane au ramas fara permis de conducere, ca urmare a unor abateri la regimul rutier.

 In perioada 3-6 martie a.c., pe raza judetului, peste 50 de politisti rutieri si 180 de politisti de ordine publica, au desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere.

 

Politistii rutieri au actionat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si salvarea de vieti, reducerea riscului rutier, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice. Totodata, actiunile politistilor au vizat depistarea celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice si cu viteza excesiva.

 In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate 584 de sanctiuni contraventionale, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 141 pentru viteza si 5 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

 De asemenea, au fost retinute 36 de permise de conducere si au fost retrase 12 certificate de inmatriculare. Din totalul permiselor retinute, 7 au fost pentru alcool, 7 pentru incalcarea regimului legal de viteza si 22 pentru alte nereguli.

 

  Exemplificari:

 La data de 5 martie a.c., pe DJ 154 D, in localitatea Budurleni, politistii au identificat un barbat de 28 ani, din Tagsorul, in timp ce conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Tanarul a fost condus la Spitalul Judetean Bistrita, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 De asemenea, in urma verificarilor efectuate de politisti, a rezultat faptul ca barbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care il conducea este neinmatriculat. 

 Cercetarile sunt continuate de catre Postul de Politie Teaca.

 

 

 

 

0 comentarii2737 vizualizări06 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0