Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
CONTROALE RUTIERE IN TOATA TARA: VIZATI SOFERII BAUTI LA VOLAN.

Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. In judetul nostru, in perioada 10-12 martie a.c., politistii de la rutiera au actionat pe drumurile publice, pentru salvarea de vieti omenesti, prin tragerea la raspundere a celor conduc autovehicule sub influenta bauturilor alcoolice ori a drogurilor.

In cadrul activitatilor au fost aplicate 381 de sanctiuni contraventionale, dintre care 378 pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementeaza circulatia vehiculelor pe drumurile publice.

Ca masura complementara, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii au retinut 21 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare nepermise de lege au fost retrase 9 certificate de inmatriculare.

Totodata, in cadrul actiunii, au fost constatate 9 infractiuni la regimul circulatiei, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de catre o persoana ce se afla sub influenta alcoolului sau pentru refuzul prelevarii de mostre biologice.

 

Exemple:

La data de 12 martie a.c., in municipiul Bistrita, politistii Biroului Rutier au identificat in trafic doi tineri de 20, respectiv 30 de ani, ambii din municipiu, in timp ce conduceau autoturisme si se aflau sub influenta bauturilor alcoolice ( 0,55 respectiv 0, 43 mg/l alcool pur in aerul expirat).

Celor doi le-au fost prelevate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei si le-au fost intocmite dosare penale.

Fiti responsabili in trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, deregland raspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscarilor.

 

 

Trei tineri banuiti ca ar fi sustras combustibil din rezervorul unui excavator.

  La data de 12 martie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au fost sesizati de catre un barbat, cu privire la faptul ca, in localitatea Beclean, o persoana sustrage combustibil.

 La fata locului, politistii au identificat un tanar de 17 ani, din Nimigea de Jos. De asemenea, au gasit o canistra in care se aflau 25 de litri de combustibil, cel mai probabil motorina.

 Din primele verificari efectuate, a rezultat faptul ca, tanarul de 17 ani, impreuna cu doi barbati, de 30 de ani, respectiv 21 de ani, toti din localitatea Nimigea de Jos, ar fi sustras combustibilul din rezervorul unui excavator care apartine unei societati comerciale, din localitatea Beclean.

 Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

.


Foto - arhiva Marius Chiuzan. 

0 comentarii2660 vizualizări13 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0