Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

Actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, premergatoare Sarbatorilor de Pasti, desfasurate de politistii bistriteni. In perioada premergatoare Sarbatorilor de Pasti, pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica pe raza judetului Bistrita-Nasaud, politistii bistriteni organizeaza si desfasoara actiuni punctuale in vederea identificarii si tragerii la raspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente catre bugetul de stat, prin desfasurarea de operatiuni de achizitie intracomunitara/import si comercializare de marfuri fara evidentierea activitatilor comerciale.

 Astfel, in intervalul 12-14 aprilie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat controale si verificari de specialitate, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, la mai multe societati comerciale de pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Ca urmare a activitatilor desfasurate, au fost aplicate 52 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 100.485 lei. Din totalul sanctiunilor, 39 sunt prevazute de Legea 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 2 sunt prevazute de Legea cu nr. 145/2014, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, restul fiind preazute de alte acte normative. Totodata, a fost confiscat numerar in suma de 277 lei.

 Actiunile politistilor bistriteni se desfasoara in colaborare cu Directia Agricola a Judetului Bistrita-Nasaud, ANAF - Serviciul Antifrauda Fiscala, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Vama Bistrita, Inspectia Muncii si alte institutii si structuri abilitate.

 

  

 

Doi barbati, banuiti de furt, identificati de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita.

 Ca urmare a activitatilor desfasurate intr-un dosar penal ramas initial cu autor necunoscut,  politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat doi barbati, de 45 de ani, respectiv 20 de ani, ambii din localitatea Sieu, banuiti de comiterea unui furt.

 Din cercetari a rezultat faptul ca, in perioada 22-29 martie a.c., cei doi ar fi sustras dintr-o locuinta mai multe unelte electrice.

 Prejudiciul, in valoare totala de 1500 lei, a fost recuperat partial, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

 

             Banuit de comiterea infractiunii de inselaciune, retinut pentru 24 de ore, de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului.

  Astazi, 14 aprilie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au retinut, pentru 24 de ore, un barbat, de 41 de ani, din Bucuresti, banuit de comiterea infractiunii de inselaciune. Cel in cauza urmeaza a fi prezentat instantei, cu propunere de luare a unei masuri preventive.

 In cadrul cercetarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca, la data de 13 aprilie a.c., in localitatea Prundu Birgaului, barbatul s-ar fi prezentat la un magazin din localitate, unde s-ar fi recomandat ca fiind agent de vanzari al unei societati de distributie.

 Acesta ar fi oferit spre vanzare mai multe brichete, la un anumit pret bucata, dupa care ar fi solicitat contravaloarea acestora, o suma de 10 ori mai mare. Vanzatoarea, crezand ca pretul este cel corect, a achitat suma solicitata, ulterior dandu-si seama ca a fost inselata.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

 

0 comentarii2737 vizualizări14 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0