Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Actiuni la regimul silvic. Biciclisti, echipati-va corespunzator.

La data de 26 aprilie a.c., in cadrul unei actiuni la regimul silvic pe raza municipiului Bistrita, politistii Biroului de Ordine Publica au depistat in trafic un barbat, de 46 ani, din Tiha Birgaului, in timp ce transporta cu un autovehicul, material lemnos, fara documente legale de provenienta.

A fost aplicata o sanctiune contraventionala conform Legii 171/2010 cu amenda in valoare de 3.000 lei  si a fost confiscat materialul lemnos, in valoare totala de 1950 lei.

 

Biciclisti, echipati-va corespunzator si respectati regulile de circulatie

 Zilnic, politistii bistriteni actioneaza pentru asigurarea si mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere si  sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie, punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.  

 Vremea frumoasa aduce in trafic iubitorii miscarii pe doua roti, care au inceput sa isi scoata bicicletele de la "hibernare". Politia Romana recomanda biciclistilor sa se echipeze corespunzator si sa respecte regulile de circulatie.

Politia Romana recomanda tuturor celor carora le place sa mearga cu bicicleta:

Pentru a putea conduce o bicicleta pe drumurile publice, trebuie sa ai varsta minima de 14 ani, sa cunosti regulile de circulatie si sa fii echipat corespunzator;

 Cand circuli PE bicicleta, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

  Bicicletele care circula pe drumurile publice trebuie sa fie prevazute cu dispozitiv de franare eficace, cu un sistem adecvat, functional, de directie si cu sistem de avertizare sonora.

 De asemenea, bicicleta trebuie sa fie echipata, pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa, in fata, cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate, cu lumina de culoare rosie si cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeasi culoare.

 Totodata, trebuie echipata cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roti, care, in miscare, formeaza un cerc continuu.

 Inainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigura-te temeinic si acorda prioritate de trecere celorlalti participanti la trafic. 

Inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga, asigura-te temeinic - din fata si din spate - ca nu se apropie niciun autovehicul.

 La schimbarea directiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigura-te ca ceilalti participanti la trafic au inteles intentia ta!

 Este interzis sa circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheata sau zapada.

 Circula cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci cand va deplasati in grup, numai in coloana, cate unul.

 Nu circula cu bicicleta sub influenta bauturilor alcoolice;

 Poarta casca de protectie. Iti poate salva viata.

  Circuland cu bicicleta, nu te agata de vehicule aflate in mers.

 Copilul in varsta de pana la 7 ani poate fi transportat pe bicicleta de un adult, numai daca vehiculul este prevazut din constructie cu un suport special sau daca are montat un dispozitiv omologat.


 

Foto - arhiva Marius Chiuzan. 

 

 

0 comentarii2660 vizualizări27 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0