Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
32 permise de conducere retinute si sanctiuni contraventionale in valoare de peste 150 000 lei.

In perioada 5-7 mai a.c., politistii rutieri si cei de ordine publica, au desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza intregului judet. Politistii rutieri au actionat pentru supravegherea si monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judet si i-au sanctionat pe cei care au incalcat regulile de circulatie, fiind folosite si autospeciale dotate cu aparate radar, in vederea prevenirii excesului de viteza.

 In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate 446 de sanctiuni contraventionale, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 153 245 lei.

 Ca urmare a constatarii unor abateri la regimul rutier, au fost retinute 32  permise de conducere si au fost retrase 8 certificate de inmatriculare.

 

 

     Nu va urcati la volan dupa ce ati consumat bauturi alcoolice! Dosare penale pentru doi tineri, pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 La data de 5 mai a.c., in cadrul unei actiuni la regimul rutier, politistii Biroului Rutier au depistat in trafic, pe raza municipiului Bistrita,  un tanar, de 23 ani, din Cozia, judetul Iasi, in timp ce conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

***

 De asemenea, la data de 7 mai a.c., politisti din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au identificat in trafic, un tanar, de 20 ani, din Lunca Ilvei, in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, pe DJ 172 D, fiind sub influenta alcoolului.

 In ambele cauze s-au intocmit dosare penale pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

In urma unei actiuni silvice, politistii au confiscat 24 mc de material lemnos.

 La data de 5 mai a.c., in cadrul unei actiuni la regimul silvic, politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice impreuna cu politistii Postului de Politie Galatii Bistritei au depistat in trafic, pe DN 15 un autocamion, apartinand unei societati din judetul Maramures, care transporta o cantitate de 24 mc de material lemnos, in valoare de 4800 lei, fara a avea documente legale de provenienta.

 Cu aceasta ocazie, politistii au aplicat o sanctiune contraventionala, conform Legii 171/2010 in valoare de 4000 lei si au confiscat cantitatea de 24 mc de material lemnos.

 

Barbat, banuit de comiterea mai multor furturi, retinut de politisti.

 La data de 5 mai a.c., in urma cercetarilor intr-un dosar penal, ramas initial cu autor necunoscut, politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat un barbat, de 33 ani, din Bistrita, banuit ca in cursul lunii noiembrie 2016 ar fi sustras un telefon mobil, in valoare de 700 lei, respectiv o bicicleta de pe raza municipiului Bistrita, cauzand un prejudiciu de 700 lei.

    De asemenea, barbatul mai este cercetat si pentru alte 5 furturi, din mai multe societati comerciale, de pe raza municipiului Bistrita, comise in perioada 28 mai 2016-12 aprilie 2017, cauzand un prejudiciu, in valoare de 800 lei.

 Fata de acesta s-a luat masura retinerii pentru 24 ore. Ulterior, barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, care a dispus masura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 zile.

 

 

Tanar, banuit de comiterea unui furt de arbori, identificat de politisti.                             

 La data de 5 mai a.c., in urma cercetarilor intr-un dosar penal, inregistrat initial cu autor necunoscut, privind savarsirea infractiunii de furt de arbori, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat un tanar, de 22 ani, din Rodna, banuit de comiterea faptei.

 Tanarul este banuit ca, in perioada 23 aprilie-5 mai a.c., ar fi sustras mai multi arbori, de pe o proprietate privata, de pe raza comunei Sant, cauzand un prejudiciu in valoare de 2500 lei.

 Cercetarile continua de Sectia 7 Politie Rurala Singeorz-Bai.

0 comentarii2667 vizualizări08 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0