Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Peste 130 de sanctiuni contraventionale aplicate participantilor la traficul rutier.

Politistii desfasoara activitati preventive, pe raza intregului judet. Peste 130 de sanctiuni contraventionale aplicate ieri, participantilor la traficul rutier, care nu au respectat regulile de circulatie. Ieri, 12 mai a.c., politistii rutieri si cei de ordine publica, au desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, pe raza intregului judet.

 Politistii rutieri au actionat pentru supravegherea si monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judet si i-au sanctionat pe cei care au incalcat regulile de circulatie, fiind folosite si autospeciale dotate cu aparate radar, in vederea prevenirii excesului de viteza.

 In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate 134 de sanctiuni contraventionale, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, din care 33 pentru pietoni, 6 pentru viteza si 2 pentru alcool, in valoare totala de 26 328 lei.

 Ca urmare a constatarii unor abateri la regimul rutier, au fost retinute 3 permise de conducere si au fost retrase 2 certificate de inmatriculare.

 De asemenea au fost constatate 4 infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

 

Exemple:

 Ieri, 12 mai a.c., in cadrul unei actiuni la regimul rutier, politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au depistat in trafic un tanar, de 16 ani, din Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, fara a detine permis de conducere.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca autoturismul figureaza ca fiind radiat in Germania.

  Cercetarile continua de Politia orasului Singeorz-Bai, sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara a detine permis de conducere si conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

 

***

De asemenea, la aceeasi data, politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au identificat in trafic un alt tanar, de 16 ani, din Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism pe o strada, din localitate, fara a detine permis de conducere.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autovehiul fara a detine permis de conducere.

 

***

La data de 12 mai a.c., politisti din cadrul Politiei orasului Nasaud au depistat in trafic o femeie, de 31 ani, din Nasaud, in timp ce conducerea unu autoturism, pe raza orasului, avand suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public.

 Cercetarile continua de Politia orasului Nasaud.

 

*** 

La data de 12 mai a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 33 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

.

 

Actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice. Peste 50 mc de material lemnos confiscat de politisti.

 La data de 12 mai a.c., politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice impreuna cu specialistii Garzii Forestiere au desfasurat activitati preventive pentru combaterea delictelor silvice.

 In cadrul actiunii, politistii au efectuat controale, pe raza comunei Sant, la societati de exploatare, debitare si comercializare a materialului lemnos.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca una dintre societatile controlate, detinea cantitatea de 50,66 mc de material lemnos, intr-un depozit neautorizat.

 Cu aceasta ocazie, a fost aplicata o sanctiune contraventionala, in valoare de 6000 lei si a fost ridicat, in vederea confiscarii, materialul lemnos in valoare de 32 929 lei.

 

 

 

0 comentarii2758 vizualizări13 mai 2017




rss 2.0
rss 2.0