Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 04 Mai 2024 - 14587
Autori identificati in dosare penale. BUDESTI: VACANTA IN SIGURANTA !

In cadrul cercetarilor efectuate de politistii de investigatii criminale, cu privire la savarsirea mai multor furturi, de pe raza municipiului Bistrita, au fost identificati doi tineri, de 16 ani, respectiv 19 ani, ambii din Bistrita, banuiti de comiterea faptelor. Astfel, a rezultat faptul ca, in perioada 27-29 mai a.c., cei doi ar fi sustras 4 acumulatori, din autoturisme care se aflau parcate pe raza orasului Bistrita.

 Politistii Biroului de Investigatii Criminale continua cercetarile fata de cele doua persoane, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

****

La data de 29 mai a.c., politistii au identificat un barbat, de 62 de ani, din Muresenii Birgaului, banuit de comiterea unui furt.

 Din cercetarile efectuate de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului a rezultat faptul ca, in noaptea de 5/6 mai a.c., cel in cauza ar fi sustras din locuinta unui barbat, de 56 de ani, din Muresenii Birgaului, bijuterii, in valoare de 800 de lei.

 Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si restituit pagubitului, iar cercetarile continua de catre politistii Postului de Politie Tiha Bargaului.

 

            

     Infractiuni la regimul rutier, constatate de politisti.

 La data de 28 mai a.c., pe DN 17, in localitatea Uriu, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au identificat un tanar, de 20 ani, din Dumbraveni, care conducea un moped neinmatriculat.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

 In cauza, politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara a detine permis de conducere, sub influenta bauturilor alcoolice si a unui vehicul neinmatriculat.

 

.


Nedepunerea armei si a munitiei la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

 La data de 29 mai a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea mai multor infractiuni privind nerespectarea regimului armelor si munitiilor, constand in nedepunerea armei neletale detinute in permisul de arma, la un armurier autorizat, in termen de 10 zile de la data expirarii valabilitatii permisului de arma.

 Ca urmare a celor constatate, au fost intocmite dosare penale pe numele a 5 barbati, cu varste cuprinse intre 25 si 41 de ani, din localitatile Petris, Rusu Bargaului, Sieu Sfantu, Reteag si Ghinda, cercetarile fiind continuate.

 

.

 

BUDESTI: VACANTA IN SIGURANTA!

           Peste 180 de elevi ai  Scolii Gimnaziale Budesti au fost vizitati de politistii de prevenire, rutiera si ordine publica, pentru o vacanta in siguranta.

 Ieri, 29 mai a.c., politistii bistriteni au desfasurat activitati preventive cu elevii Scolii Gimnaziale din localitatea Budesti, pe teme privind educatia antiinfractionala si antivictimala a minorilor, teme incluse si in programa scolara, prin Proiectul National "Scoala Altfel".

 In prima parte a activitatii, politistii de la rutiera le-au explicat elevilor din clasele I-IV regulile de circulatie pe care trebuie sa le respecte, atat in calitate de biciclisti, cat si de pietoni, pentru ca sa nu fie implicati in accidente rutiere.

 Elevii claselor V-VIII au avut parte de proiectia a doua filme, pe temele sigurantei in mediul on-line si raspunderea penala a minorului, teme care, ulterior au fost dezbatute de politisti si elevi, in cadrul unor discutii libere.

 Partea a doua a activitatii a avut loc in aer liber, toti copiii au urcat in autospeciala de politie si au recunoscut semnele rutiere invatate la clasa.

 La finalul activitatii, pentru siguranta lor in calitate de biciclisti, elevii cu varste cuprinse intre 14-16 ani au primit veste reflectorizante, din partea autoritatilor publice locale si indemnul politistilor de a le purta, pentru a putea fi mai usor observati in trafic.

 In perioada urmatoare, activitati de acest gen vor avea loc si in alte activitati din judetul nostru.

 

0 comentarii2744 vizualizări30 mai 2017




rss 2.0
rss 2.0