Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Strada nu este un loc de joaca!

Parinti, siguranta copilului dumneavoastra depinde si de explicatiile pe care i le oferiti pentru a intelege consecintele nerespectarii unor reguli de circulatie. Indiferent unde alegeti sa petreceti vacanta de vara, politistii va sfatuiesc sa aveti in vedere cateva recomandari, pentru a preveni implicarea copiilor in evenimente neplacute.

 

Strada nu este un loc de joaca! Evitati sa ii lasati pe copii la joaca in apropierea strazilor intens circulate de catre autovehicule. In joaca lor cei mici pot fi neatenti si pot ajunge in preajma masinilor fara sa isi dea seama, iar de aici si pana la o tragedie nu este decat un pas. Indrumati copiii sa se joace in locurile special amenajate.

 

Mare atentie atunci cand traverseaza singuri strada! Recomandati-le sa se asigure de doua ori inainte de a se apropia de carosabil pentru a traversa, dar si de faptul ca masinile au oprit pentru a le acorda prioritate. De asemenea, este important ca micutii sa stie ca, sub nicio forma, nu trebuie sa alerge, sa se opreasca ori sa se intoarca din drum atunci cand traverseaza strada.

 

Cea mai buna metoda de educatie pentru cei mici este puterea exemplului. Daca respectam regulile de circulatie atunci si cei mici vor invata sa le respecte.

 

Purtarea centurii de siguranta, atat de catre parinti cat si de catre copii este cea mai simpla si la indemana modalitate prin care pot fi diminuate consecintele, in caz de accident.

 Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea de sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunii lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta in dispozitive speciale, omologate.

Este interzisa transportarea copiilor cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore.

 

Politia va reaminteste ca, pentru a putea conduce o bicicleta pe drumurile publice, conducatorul acesteia trebuie sa aiba varsta de cel putin 14 ani.

  Copiii sub 14 ani pot circula doar in locuri special amenajate, parcuri sau proprietati private, iar deplasarea pe drumurile publice se face numai insotiti de adulti.

In circulatia pe drumurile publice bicicleta trebuie sa fie prevazuta cu dispozitiv de franare eficace, sa fie prevazuta cu un sistem de directie adecvat, functional si sa fie dotata cu sistem de avertizare sonora.

 De asemenea, bicicleta trebuie echipata cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante amplasate pe roti, cu lumina de culoare alba sau galbena in fata, lumina de culoare rosie in spate si cel putin un element reflectorizant de aceeasi culoare. Se interzice deplasarea cu bicicleta pe timp de noapte fara a avea aceste dotari, iar imbracamintea cu elemente fluorescent-reflectorizante este, de asemenea, obligatorie.

0 comentarii3241 vizualizări09 iulie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0